A Gyirmót FC Győr nem sok teret engedett

2022.09.11. 18:24

Hidegzuhanyt kapott az AFC Csákvár az első húsz percben

A Merkantil Bank NB II 8. fordulójában a Gyirmót FC Győr korai góljainak köszönhetően kerekedett az AFC Csákvár fölé.

Káldor András

Ezúttal végig futhatott az eredmény után a fehérben játszó AFC Csákvár csapata

Fotó: Kricskovics Antal

Aqvital FC Csákvár – Gyirmót FC Győr (1-2) 1-2

Csákvár, 300 néző

Vezette: Lovas László (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)

AFC Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, Baranyai – Mészáros D. (Alaxai, 81.) – Gazdag V., Körmendi (Kocsis D., 59.)– Tamás N. (Torvund, 46.), Fejős, Baracskai (Janyickij, 59.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Polgár, Hajdú Á., Helembai – Vass Á., Kovács M., Nagy P. (Berki, 77.) – Herjeczki (Soltész, 54.), Pethő (Simon A., 54.), Medgyes (Kovács D, 89.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gól: Fejős (41., ill. Medgyes (8.), Polgár (13.)

Mindkét csapat az előző heti fordulóban vereséggel zárt, a csákváriak Kazincbarcikán, a vendégek pedig a DVTK-tól hazai pályán kaptak ki. Sok idő nem volt a sebek nyalogatására, hiszen már vasárnap adódott a lehetőség a javításra.

Előjáróban azt azért tudni kell a két együttes közös múltjáról, hogy az egymás elleni összevetés tekintetében, azon belül is az utóbbi öt mérkőzésük eredményét figyelembe a Gyirmót FC felé billent a mérleg nyelve, hiszen egy-egy vereség és döntetlen mellett háromszor sikerült győzelmet ünnepelnie.

Minden kétséget kizáróan a mezőny egyik legerősebb csapata látogatott a Tersztyánszky Ödön Sportközpontba, és ismerve vezetőedzőjük Csertői Aurél szakmai „múltját”, ő mindig jól megszervezi a védelmét, amelyet rettentően nehéz feltörni.      

Tóth Balázs a vendéglátók mestere az előző meccshez képest változtatott csapatán, először kezdett az idényben Baranyai Ádám, és bekerült a kezdő tizenegybe Mészáros Dávid, valamint Körmendi Kevin. Nem állt jól a hazai gárda a támadók frontján, Kártik Bálint és Hornyák Marcell pedig továbbra is sérültek.

Mindenesetre már a 8. percben, megszerezte a Gyirmót a vezetést, igaz ehhez kellett a rendkívül labilis csákvári védekezés is. Elengedték a védők, Medgyes Zoltánt, aki kilépett, faképnél hagyta őket, és 11 méterről laposan lőtte a labdát a jobb alsó sarokba, amelyért hiába nyújtózkodott Auerbach Martin, 0-1. És még nem volt vége a borzalmas kezdésnek! A 13. percben Nagy Patrik bal oldali szabadrúgását Karacs Dániel csak felfejelte, a lehulló labdára azonban nem mozdult senki, így Polgár Kristóf 8 méterről, a jobb sarokba fejelt, 0–2. A folytatásban is nagyon sok volt a hiba a hazai oldalon, míg a sárga mezesek nyugodtan szövögethették támadásaikat, mintegy várva arra, hogy újabb bakit kövessen el ellenfelük. A csákvári akciók pedig igencsak haloványnak tűntek egy-két próbálkozáson kívül semmi érdemlegeset nem láttunk a csatároktól. Egészen a 41. percig, amikor szinte a semmiből szépített az AFC, Gazdag Vajk remekül ugratta ki Fejős Ádámot, aki a jobbösszekötő helyéről, 10 méterről emelte át a labdát a kivetődő Hársfalvi András felett, 1-2.

A szünet után Tóth Balázs több részletben cserékkel próbálta frissíteni csapatát, ám különösebb változást továbbra sem láttunk, és meddőnek bizonyultak a csákvári kísérletek. A 68. percben ugyan felcsillant a remény, Gazdag V. a balösszekötő helyéről lőtte keresztbe a labdát a tizenegyes pontra belépő Janyickij Kirillo felé, aki becsapta védőjét, ám nagy helyzetben nem találta el a labdát...Majd Janyickij „ültette be a hintába” Helembai Márkot a 16-oson belül, de 10 méteres lövése Hajdú Ádámról szögletre pattant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában