Darts a javából

2022.09.12. 17:29

Hamarosan megalakul a Magyar Para-Darts szövetség

Jótékonysági darts-versenyt szerveztek Pusztavámon szeptember 10-én, a Vértes-presszóban. A lelkes csapat korábban Belgiumban részt vett a Para-Darts Világbajnokágon, ahol óriási meglepetésre bronzérmet szereztek. A jó eredményen felbuzdulva a magyar férfi sportolók úgy döntöttek, hogy bizonyos időközönként összejönnek és népszerűsítik sportágukat.

Nédó Géza

Hat városból, tizenhat versenyző indult a pusztavámi Darts-versenyen

Fotó: Nédó Géza

Ha már lúd, legyen kövér – gondolták a hátrányos helyzetű magyar dartsosok, és összekötötték a kellemest a hasznossal. Jöttek a sportolók Veszprémből, Mórról, Zircről, Nagyesztergálból, Oroszlánból és természetesen Pusztavámról. Összesen tizenhat versenyző állt a táblák mögé az egyéni versenyekben. Csapatversenyt most nem rendeztek. Ami az eredményeket illeti, Piller József lett az első, Lempner István a második, Auerbach András a harmadik.

A verseny tehát jótékonyságinak indult. Nagy Zoltán, a pusztavámi klub tagja, a verseny főszervezője elmondta, hogy a bevételt a megalakuló Magyar Para-Darts Klubnak ajánlják fel. Visszatérve a belgiumi bronzérmes csapat „hőseire”. Érdemes megemlíteni őket: Miklós Józsefet, Illés Istvánt, Virágos Kis Lajost és Nagy Zoltánt.

– Szeptember 17-én lesz a Magyar Darts Szövetség országos gyűlése, ahol bejelentjük a Magyar Para-Darts Szövetség megalakulását. Úgy gondoltuk, hogy önállóan hatékonyabban tudunk majd működni. Ezügyben már tárgyaltunk a szövetséggel és önállósodásunk elé nem gördítenek akadályt – nyilatkozta portálunknak Nagy Zoltán parasportoló.

Nagy Zoltán parasportoló, a VB-n elért csapatbronznak örült. Kezében a kupa, amelyet ő vehetett át
Fotós: Nédó Géza

Nagy Zoltán elmondta, hogy október közepén Belgiumban lesz egy igen komoly pontszerző verseny, ahová szeretnének eljutni. Erre a versenyre jelenleg is folyik az adományok iránti kérelmek elküldése, hiszen a leendő Para-Darts Szövetség anyagilag még nem erős. Kevés a támogató, de azon fáradoznak, hogy minél többen megismerjék őket.

Kik lehetnek tagjai a klubnak? Azok a fizikailag sérült emberek, akik több, mint 52 százalékos rokkantságúaknak minősülnek. A para-versenyeken a résztvevők orvosi leleteit átnézik, mert jogtalanul nem vehetnek részt a pontszerző versenyeken.

Nagy Zoltán társaival együtt május 22-én Belgiumban részt vett a Para-Darts Világbajnokságon. Köszönetét fejezi ki a Magyar Paraolimpiai Bizottságnak és a Layher KFT-nek, hogy eljuthatott e nemes vetélkedőre. A segítséget Nagy Zoltán és társai egy csapat-bronzéremmel hálálta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában