Kajak-kenu

2022.09.04. 18:59

Fantasztikus teljesítmény a sukoróiaktól a világbajnokságon

Számos világbajnoki címmel, és éremmel járultak hozzá a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia versenyzői a magyar utánpótlás válogatott minden idők legeredményesebb világbajnokságához.

Németh Krisztián

Forrás: Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia

A Szegeden megrendezett ifjúsági, és U23-as világbajnokságon előbbi korcsoportban négy, utóbbiban három sukorói versenyző állt rajthoz.

Az ifik között Nemes Réka két arany- és egy ezüstéremmel zárta a seregszemlét. Ifjúsági világbajnok lett K-1 5000 méteren, és négyesben 500 méteren (utóbbiban klubtársával Rugonfalvi-Kiss Jankával együtt), K-1 1000 méteren is nagyot küzdött, végül a dobogó második fokára állhatott fel.
A már említett Rugonfalvi-Kiss, Szegedi Angelinával K-2 500 méteren is behúzta a győzelmet.

Forrás: Kovács Katalin  Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia

Kőhalmi Emese is duplázott az U23-as mezőnyben K-1-ben a szombati 1000 méter után vasárnap délután 5000 méteren diadalmaskodott.

Forrás: Kovács Katalin  Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia

Fojt Sára az U23-as női négyessel - köztük klubtársával Rendessy Eszterrel - 500 méteren megnyert ezüstérme mellé vasárnap egy bronzérmet lapátolt össze Opavszky Márkkal a vegyes K-2 500 méteres verseny döntőjében. A szintén a sukoróiakat erősítő Kollek Bálint, Tölgyesi Flórával nagyon izgalmas finálét nyert meg vegyes K-2 500 méteren. A magyar csapat összesen 21 arany-, 13 ezüst- és 6 bronzéremmel zárta a korosztályos világbajnokságot.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában