Az egyik idegenben, míg a másik otthon

2022.09.23. 15:46

Az Alba Fehérvár az első győzelmére hajt

A női kézilabda K&H Liga 3. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA hazai pályán, míg az Alba Fehérvár KC idegenben lép pályára.

Káldor András

Boldizsár Biankára sok munka vár Békéscsabán

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Nem vitás meglehetősen kiegyenlített a Békéscsabai Előre NKSE csapatának mérlege hazai pályán a fehérváriak ellen, Ezt az is alátámasztja, hogy az elmúlt tíz év során összesen tíz bajnoki összecsapáson találkoztak a felek Békéscsabán, és ebből öt alkalommal az Előre, négyszer pedig a vendégek diadalmaskodtak, egy döntetlen mellett. Ami a legutóbbi randevújukat illeti, 2021 májusában lejátszott találkozójuk 30-30-as végeredménye pontosztozkodást hozott. Legutóbb a csabaiak hazai II. Szabó Károly Emléktornáján vett részt az Alba FKC,  Más kérdés, hogy a két csapat ott ugyan nem találkozott, ám a fehérváriak legalább megismerkedhettek a körülményekkel.

- Sokkal jobb volt a második mérkőzésen a DKKA ellen mind védekezésben, mind támadásban. Amit a Debrecen ellen elkövettünk hibákat, azokat ki tudtuk javítani. A Kohász ellen az erőt és láttam, és éreztem a csapatban. – vélte Boldizsár Bianka az Alba csapatkapitánya.

- Hiába újonc a Békéscsaba, ahogy néztük a tornán a mérkőzéseiket eléggé erős soraik, és játékosaik vannak. Mindenféleképpen meg kell küzdenünk a győzelemért és ez. nem lesz könnyű.- mondta Utasi Linda az Alba FKC átlövője csapata honlapján..

A Kohász az MTK Budapest gárdáját fogadja, győzelmi reményekkel, ma 16 órától.  Az újvárosiak egy évvel ezelőtt hazi környezetben nehéz csatában győzték le két góllal (25-23) riválisukat egy igen fordulatos összecsapáson. Megakadályozták az MTK gyors játékát, és ezen a mérkőzésen sem lehet más a recept, csak így tudnak felülkerekedni rajtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában