Rosszul sikerült debütálás

2022.09.18. 20:05

A fehérvári fiataloknak nem sok esélyt adott a DVTK a szezonnyitón

A FEHA19 felnőtt együttese is megkezdte az Erste Liga 2022/2023-as kiírását. Az első ellenfél a DVTK Jegesmedvék volt.

Beke Zsombor

Tóthnak (fehérben) sok dolga akadt a fehérvári kapuban

Forrás: DVTK Jegesmedvék

A fehérvári fiatalok a vasárnap esti találkozón debütáltak, a miskolciak azonban már túl voltak a bemutatkozáson. Tokaji Viktor együttese Újpesten kezdte meg a bajnokságot, méghozzá 4-3-as győzelemmel.

A találkozó előtt Galanisz Nikandroszt köszöntötte a hazai klub, a visszavonuló játékos a csapat szakmai stábjába folytatja tovább. A mérkőzés Ritó lövésével kezdődött, majd Keceli-Mészáros elé került a pakk, de próbálkozását védte Voris. Lüktető volt a játék, Jombik kékvonalas próbálkozását védte Tóth. Nem sokkal később azonban tehetetlen volt az akadémia kapusa, Vast találta meg egy korong teljesen üresen  a harmadban, a rutinos támadó pedig kihasználta a ziccert, 1-0. Alig több mint egy perccel később ismét zavar támadt a fehérvári védelemben, ezt ezúttal Kuleshov használta ki, 2-0. Kiegyenlítettebbé vált a játék, a harmad közepén Salamon előtt adódott lehetőség, de a miskolci kapus védett, majd Mayer ugrott ki, a ziccer kimaradt, de szabálytalanság miatt jöhetett ez fehérvári emberelőny. Az első fórt pedig ki is használta Anatoli Bogdanov együttese, Reiter készítette le Mingazovnak, aki bődületes nagy gólt lőtt a hosszú felsőbe távolról, 2-1. Gyorsan jött a hazaiak válasza, Razumniak volt eredményes, 3-1.

A középső játékrész öt a négy ellen támadhatott a DVTK, és ki is használtak a miskolciak a fórt, Tóth előtt jól takartak, így Kiss Roland távoli lövése utat talált a kapuba, 4-1. Újabb hazai előny alatt Keceli került nagy helyzetbe, de nem sikerült közelebb zárkózni, a túloldalon azonban kiegészülés után Reiter és Tóth kezelt rosszul egy szituációt, a pakk pedig a kapuba kötött ki, 5-1. Nyolc perccel a harmad vége előtt három az egyben lódultak meg a fehérváriak, de Mayer kihagyta a helyzetet. A folytatásban még két miskolci fór következett, de Tóth bravúrjai és a védők blokkjai tartották az eredményt.

Az utolsó húsz perc a FEHA19 lövéseivel kezdődött, de sajnos egyik sem fogott ki Vorison, majd Páterka ziccerét fogta Tóth. Öt perc elteltével a DVTK tovább növelte előnyét, Kuleshov volt eredményes közelről, 6-1. A folytatásban sem termett sok babér a fehérvári fiataloknak, bár becsülettel mentek előre a kék-fehérek, újabb gólt azonban nem sikerült szerezniük.

Nem sikerült jól a rajt a Titánoknak, de csütörtökön lehet javítani a Brassó ellen.

Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – FEHA19 6-1 (3-1, 2-0, 1-0)

Miskolc, 695 néző. V.: Pálkövi, Tóth R., Kocsány,Sipos

DVTK: Voris – Szirányi (2), Vojtkó 1, Pecsét (1), Ritó, Vas 1 – Kiss R.1, Illés, Blasko, Miskolczi, Mattyasovszky – Shkrabov (1), Ilvessuo, Galajda, Kuleshov 2, Lövei (2) – Jombik, Páterka, Razumniak 1, Farkas. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

FEHA19: Tóth B. – Mingazov 1, Reiter (1), Cizas, Rétfalvi, Trastasenkovs – Csollák, Kóger 81), Ambrus, Fekete, Keceli-Mészáros – Dolinar, Salamon, Mayer, Nagy, Farkas L. – Farkas I, Szabó P., Alapi, Dézsi, Németh. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.

Kiállítások: 4, ill 10 perc.

Kapura lövések: 26-19.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában