Jégkorong

2022.09.30. 22:08

A Fehérvár jól játszva verte a ligaújoncot

A Hydro Fehérvár AV19 pár napos különbséggel ismét egy ligaújoncot fogadott, ezúttal az olasz Asiago érkezett a Raktár utcába.

Beke Zsombor

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az első komolyabb hazai helyzetre mindössze másfél percet kellett várni, Petan került kétszer is helyzetbe, de Fazio védett. Az első percek nagy fehérvári fölényt hoztak, negyedik percben Terbócs fordult le szépen a védőjéről, de a kapus ismét résen volt. A harmad derekán Fournier kékvonalas kísérletébe ért bele veszélyesen Petan, a korong éppen elkerülte a kapuvasat. A 9. percben megszületett a vezetés, a negyedik sor adogatott szépen a támadó harmadban, Fournier pedig középről egy jól helyezett lövéssel betalált, 1-0. Jól játszott az AV19, Szabó cselezte át magát a vendégek védelmén, de lövését mamuttal védte Fazio. Hét és fél perccel a játékrész vége előtt már az olaszok hálóőre is tehetetlen volt, O’Brian pókhálózta ki a jobb felsőt, 2-0. A túloldalon Salinitri ziccerét védte Roy.

A második harmadban sem változott sokat a játék képe, továbbra is Kevin Constantine alakulata uralta a találkozót. Ennek ellenére az olaszok kontráiban volt veszély, a harmad elején Rigoni került helyzetbe, de Roy bravúrral védett. Később Hári szépen cselei után védett Fazio, majd Erdély közelijénél is hárított a portás. 11 perccel a játékrész vége előtt háromra nőtt a két csapat közötti differencia, Horváth Milán távoli lövése akadt be, 3-0. Támadásban maradt a Volán, de újabb gólt a vendégek szereztek. Gyors kontárt követően Salinitri ziccerét még védte Roy, de Finoro már értékesítette a kipattanót, 3-1. A középső húsz perc legvégén emberelőnyben támadhatott a Fehérvár, sőt egy percig kettős fórban rohamozhatott a hazai gárda, és időkérés után élt is a lehetőséggel. Petan a kapust is kicselezve jutotta a korongot a hálóba, 4-1.

A záróetap elején nem tudta újabb gólra váltani az áthúzódó előnyét a Fehérvár, majd Vértes hagyott ki közelről egy helyzetet. Négy a négy ellen Hári előtt is adódott nagy lehetőség, de ez is kimaradt. O’Brian szimpla kétpercet, majd Petan négy percet kapott a játékvezetők, aztán öt a három elleni szituációt kihasznált az Asiago, Mcshane mattolta Roy-t, 4-2. Öt a négy ellen is nyomtak az olaszok, de Erdély előtt is adódott lehetőség. A simának tűnő találkozó hirtelen nehézzé vált, Sarauer zárhatta volna le a nyitott kérdéseket, de kimaradt a ziccer. Öt perccel a mérkőzés vége előtt emberelőnyben jöhetett a Volán, de nem sikerült bevinni az ötödik találatot. Az olaszok aztán levitték a kapust, Vértes pedig büntetett és eldöntötte a három pont sorsát, 5-2. Folytatás vasárnap Ljubljanában.

jegyzőkönyv

Hydro Fehérvár AV19 – Migross Supermercati Asiago Hockey

5-2 (2-0, 2-1, 1-1)

Székesfehérvár, 2302 néző. V.: Rezek, Zrnic, Durmis, Konc.

AV19: Roy – Stipsicz, Nilsson, Newell, Hári, Kuralt – Fournier 1(1), O’Brian 1 (1), Erdély, Findlay, Petan – Betker, Horváth M. 1, Vértes 1, Bartalis, Terbócs – Szabó D., Ambrus Cs., Németh, Sarauer (1), Ambrus G. Vezetőedző: Kevin Constantine.

Asiago: Fazio – Casetti, Rutkowski, Saracino, Misley, Marchetti – Vallati, Gazzola (1), Salinitri (1), Mcshane 1 (1), Finoro 1 – Forte, Gios, Porco, Moncada, Magnabosco – Parini, F. Rigoni, F. Rigoni, Stevan, Zampieri. Vezetőedző: Tom Barrasso.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Kapura lövések: 36-18.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában