Labdarúgás

2022.08.28. 19:57

Megint egy pont a PMFC-nek

A Merkantil Bank Liga NB II 6. fordulójában az eddig azon két csapat közé tartozó PMFC látogatott el Csákvárra, amely veretlen az idei pontvadászat során. Ez a sorozat folytatódott, nem született találat az összecsapáson.

Káldor András

Baracskai Roland (fehér) és Mayer János látványos harca a labdáért

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Aqvital FC Csákvár – PMFC 0-0
Csákvár, 300 néző
Vezette: Szilasi Szabolcs (Aradi József, Mohos Milán)
Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László N. – Fejős (Kocsis D., 72.) – Gazdag V., Magyar Zs. (Körmendi, 62.) – Tamás N. (Torvund, 62., Janyickij, 89.), Gruber, Baracskai.  Vezetőedző: Tóth Balázs.
PMFC: Helesfay – Mayer, Rácz L., Takács Zs., Katona L.– Kesztyűs B., Kónya (Hegedűs M., 60.) – Makrai (Grabant, 60.), Nikitscher, Kövesdi (Szvedlyuk, 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

 


A pécsi születésű, de játékosként több klubot – többek között 2006-2007-ben a Felcsút SE csapatát is – megjárt vezetőedző Weitner Ádám június vége óta irányítja a piros-feketéket, és az elmúlt fordulók során három győzelmet, valamint két döntetlent zsebelt be új csapatával, ami azt is jelentette, hogy a tabella előkelő, 3. helyén várhatták tanítványai az összecsapást.
Az AFC csapatában ketten is játszottak korábban a pécsi kezdő tizenegyből, Makrai Gábor, valamint Mayer János is volt csapata ellen szeretett volna bizonyítani. A hazaiaknál Kártik Bálint a maródiak listáját vezeti Hornyák Marcell mellett, Mészáros Dávid és Janyickij Kirillo pedig csupán a kispadon foglalt helyet kisebb sérülés miatt.
A találkozó volt Szilasi Szabolcs játékvezető utolsó bajnokija, ahol közreműködött, így ez a meccs minden bizonnyal emlékezetes marad számára - igaz különösebb problémákat nem okozott számára .
Kellő óvatossággal indított mindkét együttes, majd a 14. percben az első kecsegtető lehetőséget a Pécs dolgozta ki, de Rácz László 5 méteres csúsztatása a kapu mellett hagyta el a játékteret. A játék csendesen folydogált egészen a 30. perciga, amikor Weitner Ádám kapott sárga lapot heves reklamálásáért. Aztán a 38. percben Tamás Nándor a jobb oldalról középre csavart, ám Helesfay Donát jól lépett ki kapujából és tisztázott a gólra éhes Gruber Zsombor elől.   
A 49. percben ismét Gruber volt a főszereplő, és a találkozó addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki, amikor a lesre játszó védők között egyedül lépett ki, megpróbálta ellőni a labdát a kapus mellett, ám ezt Helesfay lefülelte. Ezután pedig Kesztyűs Barna szabadrúgását tolta ki Auerbach Martin. A 68. percben ajtó-ablak helyzetet hagyott ki Baracskai Roland, aki a kapu előterében rosszul találta el a labdát…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában