Nagyon magabiztosan várják a visszavágót

2022.08.24. 19:23

Közel teltház előtt törnek a főtáblára a kölniek (videó)

Az 1. FC Köln érthetően lelombozná az EKL-visszavágót 2-1-es előnyben váró fehérváriak jó kedvét. A vezetőedző, Steffen Baumgart, s a kölni középhátvéd, Timo Hübers is rettentő magabiztosan válaszolt az újságírók kérdéseire a németek edzése után.

Ferencz Balázs

A kölni játékosok lazán, magabiztosan edzettek a stadionban

Forrás: Nagy Norbert

– Az ellenfelünk mélyebben vissza fog húzódni, ezért Tim Lemperle helyett Anderson személyében fejjátékban erős játékost tettem a keretbe. A célunk a főtáblára kerülés, eggyel vagy kettővel több gólt kell szereznünk. Nem csak támadni, védekezni is kell, elengedhetetlen a hosszú kispad és a fejjel is erős játékosok jelenléte a keretben – vélekedett Steffen Baumgart.

– Magabiztosság és önbizalom tekintetében jól áll a csapat – jelentette ki széles mosollyal az arcán Timo Hübers. – Mindenki tudja, hogy nyerni kell, de eddig is ez volt a mottónk, így nem újdonság, hogy győzelemre törünk. Ha az odavágót megnyertük volna, akkor is győztesen kívánnánk zárni a visszavágót. Most vagyunk félúton, a második félidő most kezdődik. Hasonló helyzetben volt már a Köln, a cél, hogy korán gólt szerezzünk és viszonylag kényelmesebben játsszuk végig a mérkőzést.

A kölniek védője arról is beszélt, hogy problémamentesen utaztak, a szállással sincs gondjuk, s a Mol Aréna Sóstó játékterét is rendben találták. A hétvégi Bundesliga-fordulóban az Eintracht Frankfurt vendégeként 1-1-es döntetlent elérő 1. FC Köln sok-sok percen át csak cicázott a stadionban, majd három a kettes játékszituációkat gyakoroltak. A tréning folyamát Baumgart karizmatikus utasításai szakították meg olykor. A kölni keret lazán és magabiztosan edzett. 
Járt már Magyarországon magabiztos csapat a Vidi ellenfeleként – nem távoztak innen boldogan...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában