Foci

2022.08.18. 17:49

Indulhat a megye kettes verkli

A megyei II. osztályban – akárcsak az első és a harmadik vonalban – augusztus 21-én rajtolnak a bajnoki küzdelmek. Az 1. fordulóban több igen figyelemreméltó párosítással találkozhatunk, a csapatok számára pedig eljött a bizonyítás ideje, ráadásul több újonc együttessel is bővült a paletta.

Káldor András

A címvédő Herceghalom (kék) harmadjára is a bajnoki elsőségre hajthat.

Fotó: Kricskovics Antal

THERMOVÁR ÉSZAKI CSOPORT 

Az újoncok közül a Sárszentmihály-Masterplast akár ponttal, pontokkal zárhat az előző idényben a kiesés szélén evickélő Pákozd otthonában. Nem tudni, hogy a Fejér Megyei Kupában a Dinnyésnek tizet lövő Sárkeresztes állandósítja-e jó formáját a Pátkával szemben, igaz, hazai pályán erre megvan az esélyük. A harmadik újonc Mány II.-Csabdi csapat nehéz kilencven perc elé néz Felcsúton, akárcsak a Velence SE, amely a Bakonycsernyét fogadja. A címvédő Herceghalom tavaly idegenben legyőzte a Fehérvárcsurgót, ám hazai pályán gólokban gazdag mérkőzésen (4-4) pontokat vesztett ellenük, kérdés, hogy most tudják-e érvényesíteni akaratukat.

2022. augusztus 21., vasárnap 17:00 

Pákozd – Sárszentmihály-Masterplast, Velence SE – Bakonycsernye, Sárkeresztes – Pátka, Puskás Akadémia III. – Mány II.-Csabdi, Szár – Videoton Baráti Kör, Vál – Etyek, Herceghalom – Fehérvárcsurgó

A sárga mezes Vál és a Bakonycsernye csapatai hosszú évek óta meghatározó tagjai a megyei II. osztályú pontvadászatnak
Fotós: Kricskovics Antal

AQUANTIS DÉLI CSOPORT

A megyei I. osztályú tagságáról önként lemondó, és visszalépő Kisláng rögtön szomszédvári rangadóval indít a Szabadbattyán ellen. A Fejér Megyei Kupában a kislángiak nem kímélték legutóbb a Dég csapatát, viszont a Videoton Baráti Kör gárdájával már meggyűlt a bajuk, és csupán egy góllal múlták felül. A Nagykarácsony az előző idényben sokáig harcban volt a dobogóért, aztán a hajrára kifulladt, most a Seregélyes ellen kötelező számukra a győzelem. Tavaly 5-2-re nyertek hazai pályán, igaz, idegenben már nem ment ennyire, és 1-3-as vereség lett a vége. Az újonc Beloiannisz otthon kezd, de korántsem lesz könnyű dolga, mivel ellenfelük, a Polgárdi együttese idén a dobogóért küzdhet. Akárcsak a KK Grain KFT.-Mezőfalva csapata, amely a kupasorozatban menetel, legutóbb Besnyőn nyert 5-0-ra, és az előző évben is két pontra voltak a dobogótól. 

2022. augusztus 21., vasárnap 17:00
Kisláng – Szabadbattyán, Nagykarácsony – Seregélyes, Beloiannisz – Polgárdi,
Baracs – Nagyvenyim, Adony – KK Grain KFT.-Mezőfalva, LMSK – Káloz, Előszállás – Aba Sárvíz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában