Újvárosi betli, kiesés

2022.08.29. 15:20

Az Iváncsa KSE kiütötte megyei I. osztályú ellenfelét

A MOL Magyar Kupa 2. fordulójában a három Fejér megyei csapatból kettő – a Bicskei TC és az Iváncsa KSE - jutott tovább, míg a Dunaújváros FC búcsúzott a további küzdelmektől.

Káldor András

A bicskei Bori Gábor (fehér) próbálja megállítani a zsámbéki Harmat Zsombort

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Zsámbéki SK (NB III Nyugati csoport) – Bicskei TC (NB III Nyugati csoport) 0-3 (0-2)

Vezette: Gaál Ákos

Zsámbéki SK: Tímár – Somogyi B. (Tóth N.), Orosházi, Sugár, Tolnay (Barlangi) – Csóri, Csabafi (Balázs), Mártonfi (Zsuppán), Sárközi (Kerék) – Harmat, Marticsek. Vezetőedző: Szamosszegi Gábor

Bicskei TC: Illés (Rigó) - Gaszner, Bozsoki, Vékony, Száhl (Pekowski) – Kincses (Lencsés), Bori, Dencinger (Hirman) – Németh J. (Varga L.), Sóron, Molnár A. Vezetőedző: Csordás Csaba

Gól: Sóron (34.), Bozsoki (40.), Varga L. (67.)

A 33. percben egy jobb oldali beadás után a hazai védők Száhl Pétert taglózták le, 11-es. Sóron Tibor az irányt jól érző Tímár Bálint mellett félmagasan lőtt a bal sarokba, 0-1. A 40. percben Bori Gábor ívelt be egy szabadrúgást, az előre húzódó Bozsoki Imre jó ütemben felugorva fejelt a jobb felső sarokba, 0-2. A 66. percben egy kontratámadás során Bori ugratta ki a jobbösszekötő helyén Varga Lászlót, aki futtából, 13 méterről a kapu bal oldalába bombázott, 0-3.

Kadarkút VSK (Somogy Megye I.) – Iváncsa KSE (NB III Közép csoport) 0-7 (0-1)

Vezette: Maml Zoltán

Kadarkút VSK: Gelencsér – Iván (Horváth R.), Jakabfi, Kovács K., Ferenczi – Orsós, Pandur (Albrecht), Balogh Á., Horváth M. – Kovács G., Németh D. Vezetőedző: Pandur Ádám

Iváncsa KSE: Ordasi – Szabó B. (Maka), Barta, Suszter (Tunyogi), Jova - Vámosi (Cseszneki), Aradi, Vallejos, Horváth B. (Salacz M.) - Pribék (Kercsó), Fehér. Vezetőedző: Tóth András.

Gól: Maka (72., 86., 87.), Suszter (58., 68.), Aradi (11.), Vallejos (89.)

Az osztálykülönbség mellett eltiltás, sérülés és betegség is nehezítette a vendéglátók dolgát. Ennek ellenére a kadarkútiak nagyszerűen küzdöttek, még azt követően is, hogy már a 11. percben hátrányba kerültek. A második félidőre viszont kiütközött az osztálykülönbség, és a hajrában a csereként pályára lépő Maka Alex triplájával az Iváncsa magabiztossá tette a továbbjutását.

Pécsváradi SE-Pro Sport (Baranya Megye I.) – Dunaújváros FC (NB III Közép csoport) 3-1 (0-0)

Vezette: Iványi Gábor

Pécsváradi SE-Pro Sport: Matesz – Takács Á., Reith, Kőnig, Németh A. – Szentes (Szaniszló), Kungl, Ladányi V., Spánitz (Juhász L.) – Ladányi P., Koronics. Vezetőedző: Varga László

Dunaújváros FC: Pokorni - Molnár S., Papp M., Tóth G., Galambos - Barna, Dorogi (Csiki), Jakab - Székely (Kesztyűs M.), Szepessy R. (Hesz), Varga Sz. (Novák). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gól: Szentes (53., 69.), Reith (52.,) ill. Jakab (90.)

A szervezetten játszó vendéglátók alaposan megnehezítették a Dunaújváros FC dolgát már az első félidőben, igaz ekkor még nem sikerült bevenniük Pokorni Péter kapuját. A szünet után viszont aránylag gyorsan berámolt két gólt a Pécsvárad. Előbb az 52. percben Reith Renátó volt eredményes, majd egy perccel később Szentes Krisztián is mattolta Pokornit, 2-0. Próbálkozott ugyan az újvárosi gárda, de ismét a hazai csapat lőtt gólt a 69. percben. Bár Jakab Dávid a 90. percben betalált, de ez nem osztott-szorzott, kiesett a DFC.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában