Elvesztették a veretlenségüket

2022.08.21. 21:14

Az Aqvital FC Csákvár ezúttal nem bírt az FC Ajkával, és kikapott

A Merkantil Bank NB II 5. fordulójában Ajkára látogatott az Aqvital FC Csákvár csapata egygólos vereséget szenvedett az eddig otthonában száz százalékos FC Ajka gárdájától

Káldor András

A csákvári Torvund Alexander (kék) hiába harcolt hősiesen, nem találat a hálóba

Forrás: Kricskovics Antal / FMH

Nem sok ideje maradt a regenerálódásra a csákvári legénységnek a szerdai Tiszakécskei LC elleni találkozó után. Más kérdés, hogy Tóth Balázs vezetőedző eléggé bele is nyúlt a hétközi együttes összeállításába összehasonlítva a Soroksáron pályára lépő gárdában szóhoz jutók nevével. Most úgy tűnt, hogy csupán néhány helyen változtatott, mintegy bízva azokban, akik a Kécske együttesével szemben léptek pályára.  

Nem vitás, nem könnyű nyerni az ajkai oroszlánbarlangban, bizonyítékul szolgál a zöld-fehérek tavalyi hazai eredménysora, pontjaik kétszeresét szerezték otthon, mint idegenben. Mindenesetre tavaly decemberben 1-1-et játszott az AFC az Ajkai Városi Sportcentrumban – akkor Ominger Gergő tudott egyenlíteni a 78. percben, míg a záró fordulóban Mim Gergely találata csákvári sikert hozott. Ezek alapján bizakodhattak Tóth Balázs tanítványai, akik veretlenek voltak négy fordulón keresztül, az FC Ajka pedig már ezt megelőzően kétszer betlizett, igaz, két hazai derbijét viszont megnyerte.  

Nem kezdett rosszul a csákvári gárda, a 3. percben Baracskai Roland 22 méteres, kellemetlenül pattanó löketét Horváth Dániel a bal alsó sarokból tornászta ki. A folytatásban egészen a 18. percig jobbára unalmas mezőnyjátékkal szembesülhettek a kilátogató szurkolók, ekkor azonban Présinger Ádám bal oldali beadása után Csizmadia Zoltán elé került a labda, aki 5 méterről lőtt, de belelépett az előtte álló védő, így a labda több méterrel mellé szállt.

A 23. percben aztán megtört a jég, a hazai együttes megszerezte a vezetést. Doncsecz Levente vezette rá Vaskó Tamásra a labdát, majd enyhén jobbról, 10 méterről, lőtt, a félmagas labda pedig a rövid saroknál a vágódott hálóba a meglepett Auerbach Martin mellett, 1–0.

A félidő hátralevő idejében említésre méltó esemény nem történt, azon kívül, hogy Derdák Marcell játékvezetőnek volt dolga bőven, kiosztott egy-egy sárga lapot Karacs Dánielnek, Vaskónak, és Kenderes Zoltánnak. A 44. percben emelkedett némileg a hazai drukkerek vérnyomása, ám Doncsecz 13 méteres megpattanó lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Az 50. percben a csereként beállt Fejős Áron 10 méterről az oldalhálóba lőtt laposan. Majd az 55. percben a túloldalon alakult ki egy lehetőség, melyet Sejben Viktor puskázott el, Szűcs Kristóf jobboldali beadását tisztán lőhette kapura 15 méterről, de a labda végül pontosan Auerbach kezébe pattant. Ezután Torvund Alexander percei következtek, előbb 25 méteres szabadrúgása zúgott el a keresztléc fölött, ezt követően pedig 16 méterről próbálkozott, de ez a lövés is elkerülte a bal kapufát. Ahogy telt az idő, egyre jobban „ölte” a játékot a házigazda, nehezen tudott kidolgozni helyzetet a Fejér megyei alakulat. Ez abszolút az Ajka malmára hajtotta a vizet, és bezsebelte a három pontot, míg az Aqvital FC Csákvár először hagyta el vesztesen ebben az idényben a pályát.

Jegyzőkönyv

FC Ajka - Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)

Ajka, 1000 néző Vezette: Derdák Marcell (Kulman Tamás, Király Zsolt)
FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics B., Tar, Présinger – Tóth G. – Csizmadia, Sejben (Vogyicska, 64.), Kenderes (Tajthy, 46.), Doncsecz (Berzsenyi, 91.) – Gaál B. (Dragóner F., 78.). Vezetőedző: Kis Károly.
Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László N. – Mészáros D. – Gazdag V., Magyar Zs. (Fejős, 46.) – Torvund (Tamás N., 81.), Gruber (Kocsis D., 71.), Baracskai (Hornyák, 60.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Doncsesz (23.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában