A Slovakiaringen remekel

2022.07.25. 17:00

Új motorjával is az élen Kovács Bálint

Kovács Bálint sokadik alkalommal bizonyította be, hogy gyorsan alkalmazkodik a körülményekhez, ezúttal egy új motor nyergében ért el sikereket a Slovakiaringen.

Beke Zsombor

Kovács Bálint kiválóan szerepelt a szlovákiai aszfaltcsíkon

Forrás: Izsó Krisztitán

A fehérvári motorversenyző, Kovác Bálint sűrű napokat él meg. Az idei szezonjának fő bajnoksága, az Endurance-vb ugyan szünetel, de így sem unatkozik a 20 éves pilóta. A közelmúltban egy fontos hazai utánpótlásnevelő programba került bele, a HUMDA Academy támogatottja lett. Az elmúlt években Kovács több motorral is versenyzett, csak az idei szezonjában a harmadik típust próbálhatta ki versenykörülmények között. Ezúttal  MW Performance istállójának a Ducati motorja volt a kiválasztott, a H-Moto Team által menedzselt versenyző egyébként ezzel a csapattal indul majd 2022-ben még a hazai bajnokság mellett az Alpok Adria Bajnokság futamain.

A közelmúltban Open 1000-es kategóriában a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa III. Fordulójában indult el a Slovakiaringen. Az éles bevetés előtt természetesen a Pannóniaringen és a Slovakiaringen is tesztelte az új járművét, így már valamilyen szinten magabiztosan várhatta a versenykörülményeket. 

–  Igencsak eredményes gyakorlásokat teljesítettem mindkét pályán, hiszen ha nem is azonnal, de a tesztnapok második felére már versenyképes köridőkre voltam képes a Ducatival. Sikerült megtalálnunk a motor optimális beállításait, és én is hamar hozzászoktam az új versenygépemhez. Már ekkor megtapasztaltam, milyen remek munka folyik a csapatnál – mondta a tesztek kapcsán Kovács.

A versenyeken a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa III. fordulójában is az Open 1000-es kategóriában a legjobbnak bizonyult. 

–  Nagyon jó erőfelmérő volt ez a verseny, hiszen rövidebb távon rendezik a futamot, és igazi versenykörülmények között mutathattam meg, milyen párost alkotok a Ducatival 0ľ kezdte összegzését a fehérvári motoros. – A közel hatvan fokos aszfalton igazán jó köridőkre voltam képes a viadalon, és ahogy megnéztem az ugyanitt rendezett Alpok Adria élmezőnyének eredményeit, már most sikerült ugyanazokat elérnem a Slovakiaringen. Mindezt annak ellenére, hogy még az út elején járunk. A célom, hogy tovább fejlődjek, éppen ezért újabb tesztek következnek a magyar bajnokság, valamint az Alpok Adria újabb versenyei előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában