Július 15-ig Ausztriában edzőtáboroznak

2022.07.03. 19:12

Stopira marad, a Vidi elutazott

Vasárnap délután útra kelt a Mol Fehérvár FC. A Vidi labdarúgói Bad Loipersdorfban edzőtáboroznak, három komoly felkészülési mérkőzést vívnak meg.

Ferencz Balázs

Forrás: Török Attila / Nemtei Sport

Alaposan átmozgatták izmaikat a Mol Fehérvár FC labdarúgói a buszos túra előtt. Vasárnap délelőtt a Videoton Box Club meghívásának tettek eleget, s az RBD soraiban a meccseken buzdító szurkoló-bokszolókkal leshettek bele az ökölvívás rejtelmeibe. Kiliti Ferenc vezérletével gyakorolták a különféle ütéseket, majd egy könnyed kesztyúzéssel zárult a jó hangulatú közös tréning.

Michael Boris ezután még edzést vezényelt a fiúknak, majd 14 órakor buszra szállt a csapat, s az ausztriai Bad Loipersdorfba utazott. A Vidi a tervekkel ellentétben nem szerdán, hanem kedden 18.30-kor csap össze Grazban, a Merkur Arénában a török Fenerbahce alakulatával. 10-én az Aris Limassol, 13-án a Galatasaray lesz az ellenfél. Ezeken a felkészülési találkozókon már ott lesz a zöld-foki-szigeteki válogatott védő, Stopira is, akivel szerződést hosszabbított a klub, így a már magyar állampolgársággal is bíró Stopira tizenegyedik idényét kezdi meg a piros-kékekkel.

Stopira 2012 óta erősíti a Vidit, eddig 323 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett. Kétszeres magyar bajnok, 2015-ben és 2018-ban nyert aranyat. 2013-ban, 2016-ban, 2017-ben, 2019-ben és 2020-ban, összesen öt alkalommal került ezüstérem a nyakába, 2021-ben pedig bronzérmet nyert. 2019-ben tagja volt a Magyar Kupa-győztes csapatnak, 2015-ben és 2021-ben kupaezüstöt nyert, 2012-ben a Szuperkupát is a magasba emelhette, 2013-ban és 2014-ben pedig Ligakupa-döntőt játszott.

Forrás: a klub

Tagja volt a klub mindkét Európa-liga-csoportkörbe jutó együttesének 2012-ben és 2018-ban. 2018-ban a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a szezon álomcsapatába is beválasztotta Stopirát, aki a Vidi történetének ötödik külföldi válogatott játékosa.

Stopira 2023. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

– Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy a Vidiben folytathatom a pályafutásomat, mert a Vidi számomra több mint egy klub, ez az otthonom. Minden szezon különleges, de az, hogy már a tizenegyediket kezdem meg Fehérváron, természetesen jelent pluszt számomra. Nem sok játékosnak adatik meg, hogy ilyen hosszú ideig játszhasson egy csapatban. Most a kemény munka ideje jön, hiszen a legjobbamat nyújtva szeretném segíteni a csapatot a céljai elérésben – fogalmazott a Vidi honlapján a 34 éves Ianique dos Santos Tavares, azaz Stopira. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában