Megkezdi az edzéseket

2022.07.18. 15:01

Pongó Marcell örül az új igazolásnak

Az Alba Fehérvár válogatott irányítója, Pongó Marcell társaihoz hasonlóan, két hét múlva utazik a válogatott kecskeméti edzőtáborába. Addig egyénileg készül.

Horog László

Pongó Marcell tavaly nyáron igazolt az Alba együtteséhez Németországból

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Kiegyensúlyozottan teljesített a 2021-22-es idényben, a fehérvári kosarasok egyik legjobbja volt a 25 éves Pongó Marcell. A következő idényben mezőnyposzton még erősebbek lesznek a koronázóvárosiak, a szintén válogatott irányító, a 22 éves Somogyi Ádám ugyanis a múlt héten Fejérbe szerződött a bajnok Falcótól. Pongó örül új társának.

-Tudtam arról, hogy Ádi tárgyal a vezetőkkel, amikor aláírta szerződését, küldtem is neki üzenetet, hogy üdvözlöm a klubban. Vele erősebbek leszünk, mezőnyposzton aligha lesz problémánk, Somogyival és az irányítóként is bevethető csapatkapitánnyal, Vojvoda Dáviddal ütőképesek leszünk. Az ügyvezető, Simon Balázs, valamint a vezetőedző, Matthias Zollner egyaránt arról tett említést, hogy a tervek szerint négy külföldivel kezdjük a következő szezont, azonban irányítót nem igazolunk a tengerentúlról, ezt megoldjuk mi. Nem gondolom, hogy Somogyi érkeztével kevesebb lehetőséghez jutok, úgy gondolom, jól megosztozunk majd a játékperceken.

Pongó az elmúlt napokat Németországban töltötte. Egy éve települt haza és szerződött az Albához, néhány dolgot intézett utolsó állomáshelyén, Nürnbergben.

- Volt pár függő ügyem, ezeket rendeztem, valamint korábbi társakkal, barátokkal találkoztam. A bajnoki szezon zárása után jutott időm pihenésre, Baján töltöttem napokat a szülővárosomban, pihentem a Balatonon is. Rövidesen megkezdtem az edzéseket egyénileg, aztán augusztus első napján indul a felkészülés a válogatottal a két, soron következő világbajnoki selejtezőre, Szombathelyen fogadjuk a litvánokat, aztán utazunk Csehországba. Egyik meccs sem ígérkezik könnyűnek, mindkét csapatban NBA-s játékosok szerepelnek, a cseheknél Jan Vesely, valamint Tomas Satoransky, igaz, már nem a tengerentúlon pattogtatnak, Barcelonába, az Euroligában érdekelt csapathoz szerződtek, A litvánoknál Jonas Valanciunas és Domantas Sabonis a legnagyobb név, mindketten az Egyesült Államokban szerepelnek. Kérdés, az augusztusi selejtezőkre a két ellenfél milyen kerettel áll fel, a legnagyobb sztárokkal, vagy nélkülük. Persze, bárkik is lépnek pályára, a riválisok biztosan erősek lesznek. A két, vb-selejtező után következik az Eb, mi a kölni csoportban leszünk érdekeltek, aztán indul a hazai bajnokság, a világbajnoki selejtezők pedig novemberben folytatódnak.

Azt mondja, a legutóbbi idényben szerzett bronz szép teljesítmény, de jövőre nem elégedne meg ezzel, mindenképpen szeretne döntőt vívni az Albával. Idén sem sok hiányzott, a később bajnoki címet szerző Falcóval hatalmas csatában maradtak alul az elődöntőben. A vasiak megérdemelten lettek bajnokok, kiegyensúlyozottan teljesítettek az egész szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában