Foci

2022.07.14. 16:40

Lajoskomáromban rendezik az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság következő fordulóját

Az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság következő állomását Fejérben, Lajoskomáromban rendezik, szombaton délelőtt.

Horog László

A hétvégén ismét Fejér megyébe látogat a másodszor kiírt Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság. A felnőtteknél profik is labda mögé állhatnak a férfiaknál és nőknél egyaránt, mindkét nem képviselői kísérletezhetnek az utánpótlás kategóriában is. A lajoskomáromi, területi selejtezőből az országos elődöntőbe vezet a továbbjutók útja. Tavaly első alkalommal csaknem negyven helyszínen rendezték a sorozatot a felnőtt mezőnyben, amelyen kétezer induló közül az amatőr, megyei másodosztályú bajnokságban játszó szegedi Heredea Máté végzett az élen, és ezzel az övé lett az egymillió forintos fődíj. A döntőre a Budapest Honvéd–Kisvárda élvonalbeli labdarúgó mérkőzés szünetében került sor. Az idei finálénak ismét a Bozsik Aréna ad otthont, ezúttal októberben.

Az idei megmérettetés május 12-én, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban vette kezdetét, összesen több mint száz helyszínen rúgják a büntetőket a vállalkozó szelleműek. A szervezők 2022-ben már az országhatáron túl is mozgolódnak, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy is otthont ad egy-egy fordulónak. A sorozat fővédnöke, a 108-szoros egykori válogatott kapus, KIrály Gábor nemzetközi kapusiskolájából fiatal hálóőröket biztosít a rendezvényekre. Minden nevezőnek a lakhelyéhez képest 50 kilométeren belül van lehetősége a selejtezőn részt venni, továbbá minden jelentkező legalább két büntetőt rúghat, azaz az első fordulóban hibázók esélyt kapnak, hogy pótselejtezőn jussanak tovább. A 14 év alatti gyerekek külön kategóriában, a juniorok között mérethetik meg magukat.

Forrás: Attila Janics

Szombaton 11 órától Lajoskomárom rendez területi selejtezőt. Fejér megyébe egyébként nem először látogat el a viadal, májusban Nagyvenyim, júniusban Csór, július elején pedig Előszállás látta vendégül a tizenegyesrúgókat. Nagyvenyimről Rikkers Péter, Horváth Attila és Varga Nándor, Csórról Szölősi Zsófi, Galaczi János és Falvio da Silva, míg Előszállásról Czifra István, Mukli Máté és Reichardt Bálint jutott tovább az országos elődöntőbe. Érdekesség, hogy Nagyvenyimen a pályafutása során döntően Baracson és Tolnai megyei Dunafölváron szereplő Hruby Tamás védett, akit 216 centijével a világ legmagasabb kapusaként tartanak számon. Ezen a helyszínen Légrádi Ferenc is elvégzett büntetőt, a településhez ezer szállal kötődő, 67 éves sportember volt a sorozat egyik legidősebb résztvevője. Több selejtezőt a Videoton UEFA-kupa-döntős kapusa, Disztl Péter a helyszínen tekintett meg.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában