Labdarúgás

2022.07.10. 21:01

Kemény edzőmeccs, egy gólos vereség a PAFC számára

Ausztriában 1-0-ra kikapott második felkészülési mérkőzésén a Puskás Akadémia a komoly nemzetközi tapasztalattal bíró cseh Slavia Praha együttesétől.

Németh Krisztán

Nagy Zsolt (középen) a kezdő tizenegyben kapott helyet

Forrás: A klub

Az európai kupaporond stabil résztvevője, a patinás cseh Slavia Praha várt Welsben a Puskás Akadémiára, amely magabiztosan nyitotta a hét közepén a felkészülési meccsek sorát, miután 4-0-ra verte az osztrák másodosztályban szereplő Sankt Pölten együttesét. A Slavia már más kávéház, hiszen az előző szezonban a Konferencia-ligában a negyeddöntőig jutott, egy idénnyel korábban pedig az Európa-liga csoportkörében vitézkedett.

Az Ausztriában edzőtáborozó Puskás Akadémia kapujában ezúttal Markek Tamás kapott kezdőként szerepet, Shahab Zahedi és Mohamed Mezghrani pedig sérülését követően először volt tagja a kezdő tizenegynek.

A csehek többet birtokolták a labdát, letámadták Nagy Zsoltékat, akik viszont gyors passzokkal igyekeztek átjátszani középpályát, hogy kontrákat vezessenek. Alig több mint tíz perc elteltével máris komoly helyzetet alakított ki a Slavia, ám Szolnoki Roland nagy mentése révén megúszta a gólt a felcsúti együttes. Az első ígéretes helyzet a másik oldalon Nagy Zsolt, és Alexandru Baluta támadásszövése folytán alakult ki, de a ziccer elmaradt. Egyáltalán nem vasárnapi sörmeccs volt a találkozó az első félidő második felében egyre keményebb lett a játék. Majd jött a csehek 20 éves nigériai légiósa, Moses Usor, és a 32. percben a kapu jobb felső sarkába lőtte a labdát, 1-0.

Markek Tamás, majd Pécsi Ármin védte a PAFC kapuját
Forrás: A klub

Az első PAFC-lehetőség nyolc perccel később jött: ekkor Urblík József remek indítása után Luciano Slagveer kikaparta a gesztenyét Shahab Zahedinek, ám az iráni gólvágó lövését bravúrral hárította a cseh válogatott kapus, Ales Mandous.

A második játékrészre öt helyen változtatott Hornyák Zsolt, aki a középpályára Corbu Mariust és Artem Favorovot, a támadósorba Kiss Tamást, Komáromi Györgyöt és Lamin Colleyt hozta be.

A fordulás után Markek pillanatai következtek, előbb Usor lövését, majd Ewerton szabadrúgását védte ki. A csehek a második játékrész hajrájában gyakolratilag sorcserével operáltak, nálunk pedig lehetőséget kapott Markek helyén a tehetséges fiatal hálóőr, Pécsi Ármin, aki helytállt a Slavia ellen.

Viszont az eredmény nem változott, egy góllal nyertek a csehek.

Szerdán a német Bundesligában szereplő Hoffenheim ellen zárja az ausztriai felkészülési mérkőzések sorát a Puskás Akadémia. 

 

Jegyzőkönyv

 

FK Slavia Praha–Puskás Akadémia FC 1–0 (1–0)

Felkészülési mérkőzés, Wels, Mauth stadion.

Slavia Praha: Mandous – Schranz (59. Douděra), Ousou (59. Holeš), Santos (59. Kačaraba), Oscar (69. D. Jurásek) – Tiehi (69. Valenta), Provod (59. Lingr) – Usor (69. Olayinka), Traoré (59. Holeš), Ewerton (69. Jurečka) – Sor (68. Tecl). Vezetőedző: Jindřich Trpišovský.

Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki, Spandler, Stronati, Mezghrani, Urblík, Van Nieff, Nagy Zs., Slagveer, Baluta, Zahedi. Csere: Pécsi (kapus); Komáromi, Corbu, Favorov, Kiss T., Corbu, Skribek, Major M., Puljic. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Usor (32.)

Sárga lap: Santos, ill. van Nieff, Zahedi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában