Kosárlabda

2022.07.08. 10:00

Kass Nyíregyházán játszik tovább

Öt év után távozik az Albától a húszéves irányító, Kass Balázs. Nyíregyházán folytatja kosaras karrierjét.

Horog László

Kass Balázs (jobbra) kevés szerepet kapott Fehérváron

Fotó: Bús Csaba

Tizenöt évesen került Fehérvárra az utánpótlás-válogatott irányító, Kass Balázs, aki a 2020–21-es szezonban mutatkozott be az élvonalban. Első idényében hat, a másodikban nyolc meccsen kapott szerepet. A több játéklehetőség reményében váltott, a Pethő Ákos dirigálta Nyíregyháza csapatában folytatja karrierjét. – Szegeden kezdtem kosarazni, lettem korosztályos válogatott, Góbi Henrik figyelt fel rám, ő invitált Fehérvárra. Próbajátékokon vettem részt, megfeleltem, 2017 nyarán kerültem Fejérbe, itt kezdtem a középiskolát. 

Jól éreztem magam a klubban és a városban is, sokat köszönhetek az Albának, azonban több lehetőséghez szeretnék jutni – mondta a kosaras. – Nagyon jól ismerem Balázst, Fehérváron négy évet dolgoztam, végig a játékosom volt – közölte a nyírségiek trénere, Pethő Ákos. – Fiatal, okos irányító, jó versenyző, a legnehezebb pillanatokban is képes segíteni a csapatot. Fel kell vennie az A csoport ritmusát, ehhez mérkőzéseket kell játszania. Kass távozik, Góbi Marcell viszont két évet hosszabbított, aláírta élete első profi szerződését. Rövidesen hosszabbít Takács Milán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában