Kosárlabda

2022.07.06. 14:23

Kass Balázs Nyíregyházán folytatja pályafutását, Góbi aláírt

Aláírta élete első profi szerződését az Albával a fiatal bedobó, Góbi Marcell. A 20. életévét májusban betöltő, saját nevelésű kosaras 2024 nyaráig szóló szerződést kötött a kék-fehérekkel. Társa, az irányító Kass Balázs viszont távozik, az élvonalba egy éve feljutott Nyíregyháza együttesében folytatja pályafutását, a több játéklehetőség reményében.

Horog László

Góbi Marcell (jobbra) és édesapja, Góbi Henrik a Gáz utcai csarnokban

Forrás: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

Góbi Marcell két éve, a 2020-21-es szezont megelőzően edzett először az Alba felnőtt csapatával, a folytatásban is gyakran tréningezett az első csapattal. A tavasszal mutatkozott be az NB I-ben, a bajnok Falco ellen.

-Örülök, hogy az Albában folytathatom. A megállapodással nem töltöttünk sok időt, az elképzeléseink találkoztak. Az egyesület kétéves szerződést ajánlott, amit boldogan fogadtam el. Hat évvel ezelőtt, a Gáz utcában kezdtem a pályafutásomat, remélem, még sokáig magamra ölthetem a kék-fehérek szerelését. Két éve, a nyári felkészülés kezdetén gyakoroltam először a felnőttekkel, de az első mérkőzésre az első csapatban idén tavaszig várnom kellett. A bemutatkozásomra április 9-én kerül sor, a Falco ellen Szombathelyen, ezen kívül még hatszor kaptam lehetőséget. A szezonban többször éltem át nagyszerű pillanatokat, az U20-as bajnokságban a Paks ellen 47 pontot dobtam a szezon első meccsén. A felnőttek között a legkedvesebb számomra az, hogy a playoff első körében, 3-0-s söpréssel vertük a Sopront a rájátszásban, nagyon együtt volt a csapat, mindenki küzdött egymásért. Szomorú pillanat volt az U20-as bajnokságban, hogy lecsúsztunk az országos döntőről, a felnőtt bajnokságban pedig az elődöntő utolsó meccsén, a Falco elleni hosszabbításos, kétpontos vereség. Összességében hagyott kívánnivalót maga után a szezonom, a sérülések miatt, annak persze nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam az NB I-ben.

A fiatal tehetség úgy gondolja, a játék minden területén nagyon sokat kell fejlődnie, legyen az fizikális, mentális vagy technikai elem.

Kass Balázs Nyíregyházán folytatja élvonalbeli, kosaras karrierjét
Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

- Az Albában egyre nagyobb szerephez szeretnék jutni, hosszú távon pedig meghatározó játékos lenni Magyarországon, valamint nagyszerű lenne az elkövetkező években bemutatkozni a nemzeti csapatban. Eddig amatőr szerződésAnnak különösen örülök, hogy életem első, profi szerződését ott írhattam alá, ahol kosárlabdázni kezdtem, továbbá apukám komoly sikereket.

Kass Balázs a Nyírségben folytatja pályafutását. Szegedről került Fejérbe 16 évesen, korosztálya egyik legnagyobb tehetségének számított, így kezelik a jelenben is. 2020-ban mutatkozott be az Alba élvonalbeli csapatában, de a több játékelehetőséget az U20-as bajnokságban kapta, ahol a mögöttünk hagyott idényben 20,44 pontot átlagolt, teljesítmény index, azaz VAL tekintetében (27.6) az ötödik, gólpasszban (4.64) a mezőny hetedik legeredményesebb játékosa volt.

– Nagyon jól ismerem Balázst, Fehérváron négy évet dolgoztam, az összeset együtt töltüttük, végig a játékosom volt – közölte a Nyíregyháza vezetőedzője, Pethő Ákos, aki tavaly nyáron tért vissza szülővárosába, átvette a frissen NB I-be jutó felnőtt együttes irányítását, akiket a Magyar KUpa nyolcas döntőjébe vezetett, majd gond nélkül tartott a legmagasabb osztályban.

Vezetésével korábban az Alba fiataljai az U16-os korosztályban egyszer győztek, az U20-as bajnokságot pedig kétszer nyerték. Tavaly júniusban az U20-as pontvadászaton ezüstérmet szereztek, a Körmend verte őket a Ludovika Arénában.

– Balázs fiatal, okos irányító, aki mentálisan nagyon erős – folytatta Pethő. - Jó versenyző, az utánpótlásban a legnehezebb pillanatokban is képes volt segíteni a csapatot. Fizikailag sokat fejlődött, jó alapokkal rendelkezik, de ezen a területen még lehet mit csiszolni, valamint fel kell vennie az A-csoport ritmusát, amihez mérkőzéseket kell játszania. Fehérváron nagyon jó közegben volt, de a válogatott hátvédek és légiósok mellett kevés lehetőséget kapott. Ez jó esély neki, hogy más célokért küzdő csapatban megvesse a lábát az élvonalban. Igazából irányító, de hátvédként is bevethető. Nálunk sokkal több esélye van a bizonyításra, mint lenne Fehérváron, ahol Pongó Marcell és Takács Milán is előtte van a listán, valamint elképzelni nem tudom, hogy a mindig dobogóra hajtó Alba nem igazol külföldi irányítót. Tehát hárman biztosan előbb kerülnének parkettre, mint Kass. Úgy gondolom, jó döntést hozott, hogy minket választott. Nálunk sok lehetőséget kap majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában