Fehérvári triumvirátus

2022.07.26. 15:04

Császár Attila, és a Lengyel Zsófia-Punk Adrienn páros is nyert

A Hungaroringen megrendezett Parakerékpár Országos Bajnokságon a székesfehérvári Lengyel Zsófia hetedik alkalommal lett a legjobb, a nádasdladányi Császár Attila megvédte címét.

Németh Krisztián

Forrás: Császár Attila

Az aszfaltcsík hibátlan, de az emelkedők, és a hőség nehezítette  a mezőny dolgát. Császár Attila a Mercedes-Benz Gyár KMSE színeiben jól kapta el a rajtot, majd kissé visszacsúszott, és a 44 kilométeres táv egy részén vádligörcstől szenvedett.

- Az emelkedőket igyekeztem ülve, nagyobb pedálfordulattal leküzdeni, keveset álltam ki a nyeregből. Ez jó taktikának bizonyult, sikerült pár embert megelőznöm, ezzel megvédenem a bajnoki címemet - mondta a Nádasdladányon élő parasportoló.

Forrás: Császár Attila

Lengyel Zsófia is boldogan zárhatta az ob-t. 1:30:42-es időeredménnyel teljesítette a 11 kört a versenypályán, ezzel pedig hetedik alkalommal is megszerezte a magyar bajnoki címet. Párja ismét az a Punk Adrienn volt, akivel a Fehérvár Cycling színeiben jövőre a 2024-es párizsi paralimpiára is elkezdik a pontgyűjtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában