Frissen Fejérből

2022.07.30. 15:45

Az amerikai kosaras egy évre kötelezte el magát a fehérváriakkal

Az elmúlt idényben Sopronban pattogtatott, a nyugati határszéliek egyik legjobbja volt, végig kiegyensúlyozottan teljesített a 2021-22-es szezonban, többször tört borsot a fehérváriak orra alá a bajnokikon.

Horog László

Quincy Ford Fehérváron folytatja pályafutását

Forrás: FIBA

A 29 éves, 3-as és 4-es poszton is rendkívül eredményes, 203 centiméter magas, 102 kg súlyú sportoló Floridában, St. Petersburgban született, középiskolás évei során helyben, a Gibbs együttesében pattogtatott, egyetemi időszaka alatt a Northeastern erőssége volt, 2011-től 2016-ig. A Salt Lake City Stars következett a 2016-17-es idényben, majd Szolnokon, az Olajnál szerepelt a hazai NB I-ben. Belgiumba igazolt, a nemzetkiözi porondon rendszeres szereplő Spirou Charleroi csapatához, aztán a németekhez írt alá, a Cralsheim Merlins volt a munkáltatója. Később a francia BCM Gravelins-Dunkerque, majd a görög Promitheas Patras szerelését öltötte magára. A tavalyi bajnokságban Sopronban volt meghatározó.

A fehérváriak ügyvezetője, Simon Balázs elmondta, Ford mozgékony, atletikus, jól lepattanózik, valamint ponterős, továbbá szerződtetése mellett szólt, hogy jól ismeri a magyar kosárlabdát. Szolnoki esztendeje során 12 pontot átlagolt a 2017-18-as bajnokságban. 

Az albások a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, augusztus 15-én kezdik a bajnokságot, a légiósok - a tervek szerint - öt nappal később érkeznek.   


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában