NB III

2022.07.12. 16:06

Átértékelték a szezont a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapatánál

A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata két évig szerepelt az NB III-ban, de egy felejthető a szezon végén visszaesett a megyei I. osztályba. Balogh Balázs elnök azonban bízik abban, hogy csupán a következő idényre váltottak „menetjegyet” a megyei küzdelmekbe.

Káldor András

A Gárdony (kék) vissza szeretne jutni az NB III-ba

A 2019/2020-as bajnoki szezonban harcolta ki a sárga-kék alakulat a harmadosztályba jutást. Az első évvel még nem is volt a szerzett pontok tekintetében különösebb gond, hiszen, ha nehezen is, de meghosszabbították tagságukat a Nyugati csoportban, ám azt követő év már korántsem úgy sikerült, ahogy szerették volna.

- Levontuk az elmúlt év tanulságait, kezdjük azzal, hogy már eleve 2009 óta nem fogyasztottunk annyi edzőt mint ebben a bajnoki idényben. Kis túlzással minden második héten új edzőnk volt. Sajnos rossz szakemberekhez nyúltunk, és a végén visszatért a csapathoz Balogh Zsolt, aki feljuttatta, és az első évben trenírozta a csapatot annak idején az NB III-ba. Ráadásul ugyanazzal a gárdával, sőt még egy kicsit gyengébb állománnyal több pontot szerzett, mint az előző három edző összesen. Ez mindent elmond arról, hogyan vélekedek az előző szakmai munkákról. Akadtak nehézségeink, elég szomorú, hogy a játékosok bajnokság közben gondolnak egyet, úgy döntenek, hogy nem tudnak az NB III-ban tovább futballozni és kikényszerítik, hogy elengedjék őket a megyei bajnokságba. Ettől kissé komolytalan ez a pontvadászat. Azzal a jelmondattal indulunk neki az új idénynek, hogy jussunk vissza. Bizakodásra ad okot, hogy a csapatnak azon része, amelyet szerettem volna, az itt is maradt. Néhány játékos pedig nem ütötte meg a kívánt szintet sem játéktudásban, sem emberileg – emelte ki az elnök.

Mivel a csapat zöme együtt maradt, a vezetőség úgy döntött, hogy szeretnének visszajutni egyből. Változás lesz a csapatban a kapusposzton, oda próbajátékosok jöttek. Tóth Tibor, Koronczi Bence, Gere Zoltán, és Balogh Balázs itt maradtak a kezdő magból. Érkezik melléjük Bezerédi Ádám, és Radács Milán Mórról, valamint a visszatér a csapathoz Balogh Ádám Dunaújvárosból.

- Július elején kezdődött a felkészülés heti három edzéssel, részt veszünk a Magyar Kupában, melynek csütörtökön lesz a sorsolása, ott is továbbjutnánk. Úgy tervezzük, ha ott állunk, ahol szeretnénk, akkor télen már négyet fogunk edzeni és készülni az NB III-as szinthez. Megízleltük az NB III-t, tetszett, így aztán egy olyan struktúrát alakítanánk ki, hogy hosszú évekre bebiztosítsuk magunkat feljutásunk esetén a harmadik vonalban – tette hozzá Balogh Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában