Kézilabda

2022.06.17. 11:00

Várja a közös munkát a kézisek új kapusedzője

Korábbi 87-szeres válogatott kapusedző érkezik az Alba Fehérvár KC csapatához Tatai Péter személyében. A 38 éves szakember játékosként EHF-kupát, és KEK-et is nyert.

Németh Krisztián

87-szer öltötte magára a válogatott szerelését Tatai Péter

Forrás: Török Attila/MW

Tatai Péter két világ-, és egy Európa-bajnokságon vett részt Fazekas Nándor, illetve Mikler Roland mögött, mint második számú hálóőr. Pályáját a kétezres évek elején Győrben kezdte, első sikereit pedig a Veszprémmel érte el. A megyeszékhely csapatában két bajnoki cím, és egy Magyar Kupa-győzelem mellett magasba emelhette KEK-serleget is. Később a Szegeddel négy év alatt kétszer nyert EHF-kupát. Ezt követően Romániában, és Németországban játszott, 2020-ban tért haza, az NB I-es Csurgó együtteséhez. 

Két szezont követően idén nyáron az NB I/B-s Tatai AC-hez igazolt, nemrég pedig Székesfehérvárra tette át székhelyét. – Váratlan volt az Alba FKC megkeresése, nem számítottam rá. Hatalmas megtiszteltetés, hogy rám gondoltak a klubnál – közölte a szakember. – A célom az, hogy a kapusposzt legyen a legjobb a csapatban a következő szezonban. Elengedhetetlen, hogy biztos hátországot, stabilitást adjunk „hátul” a csapatnak. Már most nagyon várom, hogy elkezdhessük a közös munkát. Minden kapusnak megvan a maga stílusa. A fiatalabb kapusoknál igyekszünk megtalálni a hozzájuk illőt és azt tökéletesíteni – mondta Tatai Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában