Asztalitenisz

2022.06.28. 14:23

Nívós tornán szerepeltek a Honvéd Szondi fiataljai

Asztalitenisz utánpótlás világfesztiválról tértek haza a Honvéd Szondi fiatal játékosai. Öt kontinensről, 20 országból, közel 250 versenyző állhatott asztalhoz. Az egy hétig tartó küzdelmek mellett, többféle szórakoztató és látványos programokkal is készültek a rendezők.

Beke Zsombor

Forrás: A klub

A rendezvénynek Győr adott otthon, az olimpiai sportparkban vették fel a versenyt egymással a fiatalok. A Honvéd Szondi egyesületét három versenyző képviselte. Epinger Márton két korosztályban is megmérettette magát, U19-ben párosban Bíró Bálint (BVSC) oldalán a csoportkört sikerrel vették, majd még a svéd duó sem okozott gondot. A folytatásban azonban a későbbi győztes japán páros már megálljt parancsolt a magyaroknak. Egyéniben az U17-es és az U19-es korosztályban is elindult Epinger, többek között ukrán, japán, ciprusi és német asztaliteniszezők ellen játszott.

Dudás Réka U15-ben és U17-ben indult el. A fiatalabb korosztályban a holland, ecuadori és magyar riválisokkal megküzdve a csoportkörből még továbbjutott, a legjobb 16 között azonban búcsúzott.  Az U17-esek között ghánai, ukrán és ecuadori ellenfelekkel találkozott, a csoportból nem jutott tovább.

A győri rendezvény különleges volt Kakas Hanna számára, hiszen a fiatal asztaliteniszezőnek ez volt az első nemzetközi versenye. Az U13-asok között üzbég, ukrán és magyar lányokkal sorsolták össze, míg saját korosztályában, az U11-ben rögtön a kiemelt egyiptomi riválissal kezdett. A színvonalas találkozót a magyar játékos nyerte, majd a menetelt tovább és végül kiemeltként került fel a főtáblára. Ott erőnyerőként kezdett, majd később bejutott a legjobb négy közé, ahol a későbbi győztes állította meg.

– Hosszú és színvonalas versenyen vagyunk túl. Professzionális környezetben, nemzetközi tapasztalatokat szerezhettek versenyzőink. Hanna sikereire rajtam kívül sokan,  szülei, barátai, társai és természetesen nevelő klubja a Honvéd Szondi is nagyon büszke! – értékelt Jakab Gábor vezetőedző. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában