Fontos állomás az Eb előtt

2022.06.23. 21:29

Kovács három arany, Mayer két bronzérmet szerzett Szlovániában

A DKSE tornászai, Kovács Zsófia és Mayer Gréta nagyszerűen versenyeztek a szlovéniai Világkupán, összesen öt érmet szereztek.

Beke Zsombor

Forrás: Dömötör Csaba / MW-archív

A tornászok Európa-bajnokságát majd augusztusban rendezik meg, így minden nyári versenynek fontos szerepe van, hiszen a kontinensbajnokság előtt élesben lehet finomítani, pontosítani a gyakorlatokat. A kétszeres Eb-bajnok Kovács Zsófia három szeren indult el Koperben, ugráson, felemás korláton és gerendán sem talált legyőzőre, három aranyéremmel zárt.

– Ez a verseny is egy fontos állomása volt az Európa-bajnoki felkészülésnek – nyilatkozta lapunknak Trenka János, a DKSE tornaszakosztályának vezetőedzője. – Megpróbáltunk új dolgokat megcsinálni élesben, versenykörülmények között. Valamit sikerült, valamit kevésbé. Az ugrásnál a második kísérlete nem volt annyira tiszta, mint amennyire szerettük volna. Megnyerte, de látjuk, hogy ennél még sokkal több kell majd egy Európa-bajnokságon vagy egy világbajnokságon. Nagy öröm volt, hogy gerendán egy új gyakorlattal kettő sikeres kísérletet is csinált.

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

–  Nagyon örülök, hogy három szeren is bemutathattam a gyakorlatom. Ugráson volt egy teljesen új gyakorlatom, amit most mutattam be először versenyen – mondta Kovács Zsófia. – Ki is jött, hogy még van mit javítani rajta, nem sikerült tökéletesen. A korláton és a gerendán az eddigiekhez hasonló gyakorlattal indultam, előbbiben még jó néhány tized benne maradt, ezt a későbbiekben még hozzá szeretném rakni. Az edzéseken is ez a legfőbb cél, hogy a plusz tizedekkel gyakoroljak már. Gerendán elég régóta stabil a gyakorlatom elemek szempontjából, itt a lényeg, hogy minél pontosabb legyek. A Világkupán nem is az volt a fő cél, hogy az első helyen végezzek, hanem, hogy mind a négy nap sikerüljön jó gyakorlatokat bemutatnom.

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

Zsófi klubtársa, Mayer Gréta is ott volt Koperben, aki két bronzéremmel a nyakában térhetett haza, gerendán és talajon állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

– Jól éreztem magam a felkészülésen, előtte már voltam versenyeken, így felkészülten érkeztem Koperbe. Előre tudtuk, hogy melyik szereken indulok majd, a bemutatott gyakorlataimmal alapvetően elégedett vagyok, gerendán szeretnék majd az Eb-ig javítani, hogy minél pontosabb legyen majd – tekintett vissza Mayer.

– Gréta szépen gerendázott mindkét alkalommal. Voltak azért hibái, akár előrébb is végezhetett volna. A talajon szépen dolgozott, bár azt is lehetett látni, hogy a dupla forgásos elemét nem fogadták el. Ebben még fejlődni kell, ha az sikeres lett volna, akkor még jobb helyezést érhetett volna el. Az ugrásával maximálisan elégedett vagyok, amit kellett neki, azt megcsinálta – értékelt Trenka. – Összességében elégedett vagyok mindkettőjükkel, de általában azt szoktam mondani, hogy akkor vagyok a legelégedettebb, ha tudom, hogy ebből tanulni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában