Amerikai futball

2022.06.22. 17:53

Indulnak az Európai Szuperligában

A First Field, azaz a folyamatosan újuló, Takarodó úti sportlétesítmény volt a helyszíne annak a sajtótájékoztatónak, amelyen jelentős megállapodást kötöttek az amerikaifutball-játékosok az egyik hazai nagyvállalattal.

Horog László

Fotó: Simon Erika

Úgy tűzött a nap, ahogy csak nyáron képes a déli órákban. Stílszerűen a First Field kezdőkörében tartottak sajtóeseményt, amelyen bejelentették: a MET Magyarország Zrt. jelentős összeggel támogatja a jövő nyártól már az Európai Szuperligában szereplő Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatát. Az együttes a jelenben két fronton érdekelt, a rájátszásban szerepel a hazai és az osztrák bajnokságban, majd a két pontvadászatot követően a prágaiakkal vív a nemzetközi porondon. Egy év múlva következik az igazán nagy ugrás, az Európai Szuperliga, ami más kávéház, más anyagi feltételekkel.

– Nagy köszönettel tartozunk a MET-nek, amely beszáll ebbe a közösségi programba, támogatásuknak köszönhetően kezdheti meg a felkészülést az Enthroners a korábbiaknál jelentősebb kihívásokra – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. – Egy évünk van mindenre, a csapatnak és a klubnak folyamatosan fejlődnie kell, nem is beszélve a háttér biztosításáról, ami komoly szponzorok nélkül nem menne. A MET a támogató, olyan nagyságrendű összeggel segít, mint a város. Úgy gondolom, a szereplés ebben a ligában nemcsak nekünk hatalmas dolog, hanem az országban, sőt a régióban is mindenkinek, aki szereti az amerikai futballt. Stratégiai együttműködés jött létre, úgy gondolom, a cég is látta ezt a lehetőséget, hogy közösen építsünk egy olyan sportklubot, amelyre joggal lehetünk büszkék.

A vezérigazgató, Szabó Gergely közölte, ő is hisz abban, amiben nagyon sokan, hogy ez a 21. század sportja, nem véletlenül mozgat meg egyre nagyobb tömegeket. „Meggyőződésem, hazánkban és Európában is komoly fejlődési lehetőség előtt áll, ezért örömmel csatlakoztunk. A két szervezetnek vannak közös kapcsolódási pontjai, például az, hogy a MET és az Enthroners is tizenöt éves, mindketten letettük már itthon a névjegyünket, most pedig Európa meghódítása a cél.

A csapat játékosa, Tóth Nándor az együttes nevében megköszönte a támogatást, megjegyezte, az elmúlt másfél évtizedben egyre magasabbra tették a lécet, mindig komolyabb ligában akartak szerepelni, folyamatos fejlődésen mentek keresztül, természetesen nagyon várják az újabb kihívásokat. A szerződést Pál Tibor Kornél klubelnök és Szabó Gergely látta el kézjegyével. Előbbi elmondta, tizenöt éve a semmiből indult az egyesület, csak egy labdájuk volt és néhány sportolójuk, ma már modern sportközponttal rendelkeznek – amely az amerikai futball magyarországi otthona –, valamint komoly távlatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában