Közelebb a bronzéremhez

2022.06.16. 13:43

Forray Gábor jövő héten visszatérne a Gáz utcába

A bronzmérkőzés első felvonásán magabiztos, 90-70-es sikert aratott az Alba a KTE felett. Szombaton, az Alföldön találkoznak az együttesek.

Horog László

Lukács Norbert (balra) és Takács Milán jól játszott a szerdai, fehérvári összecsapáson

Sérülés miatt tartalékosan állt fel a Gáz utcában a KTE, különösen a rájátszás során végig remeklő amerikai hátvéd, Xavier Pollard hiányzott, továbbá nem állt rendelkezésre a kintről szintén magabiztos szerb, Rastko Dramicanin és a szlovén Jaka Klobucar sem. A szerdai derbin jól kezdtek a fehérváriak, gyorsan elléptek, aztán a KTE gyorsan visszajött, félidőben 44-42-re vezettek a látogatók. A harmadik negyedben komoly fölénybe került az Alba, domináltak, végül húszpontos, 90-70 arányú győzelmet arattak. Ha a Fejér megyeiek hétvégén, a Messzi István Sportcsarnokban is nyernek, megszerzik a bajnokság bronzérmét.

– Az eredménynek természetesen örülök, megérdemelten győztünk a szerdai találkozón. Három negyeden át kimondottan jól játszottunk, mindössze a második tíz percben nem teljesítettünk megfelelően. Az első lépést megtettünk, jól harcoltunk, a párharcban 1-0-ra vezetünk. Szombaton szeretnénk lezárni a bronzcsatát, elképzelhető, hogy Kecskeméten kicsivel jobb játék kell majd a sikerhez – mondta a kék-fehérek vezetőedzője, Matthias Zollner.

Lukács Norbert ismét remekelt, 17/9 ponttal jelentkezett. – Jól kezdtünk, aztán a KTE visszajött a meccsbe, azonban a második félidőben lefutottuk őket, vélhetően már nagyon fáradtak a megterhelő idény végén. Húsz ponttal nyertünk, megérdemelten, ezt a játékot kell folytatnunk szombaton is. Nagyon remélem, hogy a hétvégén befejezzük a szezont.

Társa, Takács Milán ezúttal hat ponttal gyűjtött. – Valamilyen szinten érezhető volt a csalódás a csapaton, mivel nem sikerült döntőbe jutnunk, ennek ellenére jó ritmusban és jó energiával kezdtük a mérkőzést. A második játékrészben volt egy kisebb hullámvölgy a védekezésünkben, zárkózni tudott a Kecskemét. A nagyszünetet követően azonban rendeztük sorokat és nagyobb előnyt építettünk ki, így győztesen tudtuk lezárni a párharc első meccsét. A szombati, második derbin szeretnénk végig dominálni, úgy gondolom, hogy a védekezés lesz a kulcs. Emellett, ha képesek leszünk a tempót diktálni, gyorsindításokból sok kosarat tudunk szerezni, akkor remélhetőleg le is zárhatjuk a bronzéremért folyó küzdelmet.

A kecskemétiek tehetséges fiatalja, az irányítóként bevethető Tóth Barna 13/6 pontot szerzett. – A hazaiak jobban játszottak nálunk, a második félidőben agresszívabbak voltak, ennek köszönhették a győzelmet. Mindent megtettünk, amit tőlünk telt, azonban elfáradtunk a végére, sajnos nem tudtunk teljes kerettel kiállni. A küzdelmeknek nincs vége, a hétvégén, otthon természetesen győzni szeretnénk.

Forray Gábor, a Kecskeméti TE trénere szerint csapata a második félidőre elfogyott, a hazaiak megérdemelten győztek.

–  Sok problémával küzdünk, mindössze négy felnőtt játékossal álltunk ki, csak Karahodzic, Jaramaz, Milutinovic, Wittmann léphetett pályára, kevesen maradtunk a szezon végére. Gratulálok az Albának, nem fért kétség a sikerükhöz, ezúttal fejet kellett hajtanunk a nagyobb tudás előtt, felőröltek bennünket. Bár hozzáteszem, egy félidőn át jobban játszottunk, megérdemelten vezettünk. Gratulálok a saját együttesemnek is, különösen a fiataloknak, aki ezúttal sem voltak megilletődöttek. Számukra még szokatlan, hogy ennyi időt töltenek pályán egy ennyire jó csapat ellen. A feladatom az eredményesség mellett az, hogy kezdjem el építeni a KTE jövendő magyar magját, úgy gondolom, e tekintetben jó úton járunk. A rájátszásban mindegy, egy ponttal veszítesz, vagy mondjuk harminccal. A fehérváriak 1-0-ra vezetnek, számunkra a szombati meccs sem lesz könnyű, de mindent megteszünk, hogy visszatérjünk, jövő héten is szeretnénk pályára lépni az Alba Regia Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában