A második elődöntő

2022.06.03. 15:55

Az Alba együttese győzelemre készül hazai pályán

A fehérváriak szerdán nagy csatában veszítettek Szombathelyen, szombaton este, 18.30-kor fogadják a Falcót, a második elődöntőben.

Horog László

Vojvoda Dávid (balra) és Pongó Marcell jól teljesít a 2021-22-es bajnoki szezonban

Az első félidőben akadtak pillanatok, amikor kritikán aluli teljesítményt nyújtott az Alba kosárcsapata, labdákat adtak el és a gyűrűt sem találták. Ráadásul a 18. percben a vezetőt, Matthias Zollnert szövegelés miatt, második technikai hibával kiállították, segítője, Alejandro Zubillaga Jimenez folytatta a meccselést. Félidőben 40-32-re vezettek a nyugatiak, aztán a második játékrészben fordult a kocka, többször került előnybe a Fehérvár, azonban a hazaiak gyorsan visszavették az irányítást és a meccs összképét tekintve megérdemelten nyertek, 88-78-ra. Az viszont kiderült szerdán este: a két együttes hasonló játékerőt képvisel.

A fehérváriak szombaton este, a Gáz utcában javíthatnak. Mivel Zollnert kiállították, Zubillaga dirigálja a fiúkat az Alba Regia Sportcsarnokban is. A Falco az utóbbi három év hazai egyeduralkodója, könnyedén nyerték idén az alapszakaszt és a középszakaszt, azonban a negyeddöntőben már akadtak nehézségeik. Míg az Alba 3-0-s eredménnyel elsöpörte az alapszakasz jelentős részében brillírozó Sopront, a Falco dadogott, 3-1-es összesítéssel búcsúztatta a Szegedet. A második és negyedik, Tisza-parti derbin különösen nem ment a szombathelyieknek, előbb simán kikaptak, másodjára hosszabbításban nyertek és jutottak a négy közé. Aztán következett az Alba elleni párharc első ütközete.

- Hazai pályán mindig nehezebb kezdeni egy párharcot, mint idegenben, hiszen a házigazdának van veszítenivalója. Jobban védekeztünk, mint támadtunk, végig nagy volt a küzdelem a parketten. Fehérváron több türelemre és jobb támadójátékra lesz szükség, természetesen szeretnénk megnyerni a második ütközetet is – közölte Milos Konakov, a szombathelyiek szlovén szakvezetője.

A fehérváriak fiatal, válogatott bedobója, Lukács Norbert jól játszott, 10 pontot dobott az Aréna Savariában.

- Önmagához képest mindkét csapat gyengébben teljesített, a nagyobb nyomás a Falcón volt, meg kellett őrizniük a pályaelőnyt. Bár követtünk el hibákat, labdákat szórtunk el, a nagyszünet után fordítottunk, négy ponttal elléptünk, de az előnyt nem tudtuk megőrizni. Végül Váradi Benedek és Perl Zoltán extra teljesítménye a hazaiak sikerét eredményezte. A szombati biztosan más meccs lesz, a Gáz utcában mi leszünk esélyesebbek. Ha úgy teljesítünk, mint a Sopron elleni negyeddöntőben, a hazai mérkőzésen, minden esélyünk meglesz a győzelemre. Úgy gondolom, képesek vagyunk azon a szinten teljesíteni, mint a Falco, továbbjuthatunk a döntőbe.         

A kék-fehérek válogatott irányítója, Pongó Marcell kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a szezonban, jól tejesített szerdán is. Úgy gondolja, szombaton nyerhetnek, ha jobban játszanak, mint tették hét közben.

- Voltak jó pillanataink, de én is sokat hibáztam, fontos szituációkban. Sok büntetőt kihagytunk, az már nem fér bele, hogy a playoff elődöntője során, főleg idegenben közel tizet elhibázunk, ami egyértelműen a koncentráció hiányára utal. Könnyű kosarat engedtünk nekik, betörések után. Ezeket kell limitálni, mi 19 labdát eladtunk, amit szintén nagyok sok, igaz ők is közel ennyit, 17 alkalommal, de ez minket nem boldogít. A meccsen végig azt éreztem, nyerhetünk. Az első félidőben a hazaiak dirigáltak, a folytatásban egyre jobban teljesítettünk. Úgy gondolom, a Falco verhető, nem jobb csapat nálunk, azonban a győzelemhez jobban kell teljesítenünk, mint az első elődöntőn. Bízom a csapatban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában