Foci

2022.05.16. 19:46

Puskás: felemás érzésekkel

Felemás érzés fogta el az embert a Honvéd 2-1-es győzelmével záruló felcsúti vendégjátékot látva. A Puskás Akadémiát bajnokaspiránsként is emlegettük tavasszal, de a döntetlendömping miatt az ezüstérem helyett a bronzéremmel kell megelégedniük a kék-sárgáknak.

Németh Krisztián

Deutsch, a PAFC védője nem vigaszt keres a honvédos Doka vállán, hanem a labdát

Forrás: Török Attila

Az 54 megszerzett pont éppen arra volt elég, amire két évvel ezelőtt: a harmadik helyre. A felvidéki szakember ezúttal is bizonyított, sorozatban harmadszor vezette a dobogóra a Puskás Akadémiát. Az év elején remek rajtot vett a gárda, a Ferencváros, a MOL Fehérvár és a Mezőkövesd legyőzésével a tabella elején találta magát. Hornyák Zsolt lapunknak elmondta, óvatos a bajnoki cím lehetőségével kapcsolatban, mert van egy óriási felelőssége a felcsúti klubnak: az utánpótlás-nevelés. „A 25 fős keretemben tizenhárom 16–20 év közötti játékos van, akik folyamatosan lehetőséget kapnak, és szeretnénk minél jobb szintre felhozni. Míg máshol csak a jó eredmény a fontos, nekem kettős feladatom van: az eredményesség mellett a nevelés” – nyilatkozta a mester. 


A pontgyártás nem volt az igazi tavasszal, bár a Honvédmeccsnek kilencmeccses veretlenségi szériával ment neki a PAFC, a sok elhullajtott pont megbosszulta magát, az ezüstérmet behúzó Kisvárda lassan, de biztosan pontszámban is a felcsútiak elé került a zárófordulóra. Úgyhogy az ezüstérem nem az életükért harcoló piros-feketék elleni mérkőzésen ment el. Tovább árnyalja a képet, hogy tavasszal adódtak nehézségek, erről a meccs lefújása után beszélt a szakvezető. 


– Miután megnyertük az idei első három mérkőzést, problémát okozott a koronavírus, néhány kulcsemberem, és jómagam is kiestem a csapatból. Nem tudtuk megoldani a feladatot, sok döntetlent értünk el. Ekkor vesztettük el az esélyt az ezüstéremre. Erősíteni kell a keretünket, hogy minél tovább tudjunk jutni a Konferencia-ligában – szögezte le Hornyák Zsolt, aki azért – passzív félként, félig-meddig „célpontként” – részt vett a pezsgőlocsolásban a csapattal az éremátadási ceremónia után. 

Szolnoki Roland és Hornyák Zsolt emeli magasba a serleget
Forrás: Török Attila


Valóban nagy tanulság az előző nyárról, hogy időben kell lépni az új szezon kihívásaira. Ahogy a mester lapunk hasábjain korábban fogalmazott: „lekéstünk az igazolásokról, Mohamed Mezghrani és Libor Kozák mellett még egy jó csatárnak már itt kellett volna lennie. Későn raktuk össze a csapatot, egy héttel az FK Rigas előtti Konferencia-liga selejtező előtt négy poszton még nem voltunk olyan állapotban, amilyet elképzeltem. Nem szeretném, hogy ilyesmi még egyszer megtörténjen”. 


– Ha valaki a szezon elején azt mondja, benne leszünk az első háromban, aláírom, de ebben a szezonban több volt, jobban örülnék a második helynek. Van bennem hiány­érzet – szögezte le Szolnoki Roland csapatkapitány, aki eltiltás miatt Spandler Csabával együtt nem léphetett pályára a zárófordulóban. 


A tavaszi hajrában Shahab Zahedi személyében megtalálta befejező csatárát a PAFC. Az ukrán Zorja Luhansk csapatából kölcsönbe érkező iráni támadó megtalál­ta a góllövő cipőjét, és a MOL Fehérvárnak és a Mezőkövesdnek is bevert két gólt. Ám a nehéz természetű futballista az utolsó előtti fordulóban eltörte a bokáját. Úgyhogy az első számú feladat, időben (!) megtalálni a helyettesét! 


A Puskás Akadémia az Euró­pa Konferencia-ligát a selejtező második körében kezdi, nem lesz kiemelt a június 15-i sorsoláson. Három párharcot kell megnyerni a csoportkörbe jutáshoz, az első meccset július 21-én játsszák a selejtező második fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában