Kézilabda

2022.05.05. 11:08

Hajszálra a bravúrtól

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 20. fordulójában a nagyot küzdő székesfehérvári alakulat hiába fordított négygólos hátrányból, végül kikapott az esélyesebb mizseiek otthonában szombat este.

Krebsz András

Forrás: Illusztráció

Mizse KC – Alba-MÁV-Előre SC 30-29 (16-15) 
Polyák Imre Sportcsarnok, 50 néző. 
Alba-MÁV: FODOR 1 – KRÁLL 6, Harsányi 3, Szalczinger, Bárdos 4, Orbán 2, Kanyó B. 5 (1). Csere: Salamon P. (kapus), ifj. Grőber M., Rohonyi 4, Bicskei, Giday 4. Edző: Grőber Mátyás.

Kis híján összejött a bravúr a Grőber, Madár páros által irányított albások számára Lajosmizsén, ám a végjátékot a hazaiak bírták jobban idegekkel. A taktikailag jól felkészített székesfehérvári alakulat alaposan megnehezítette a házigazda dolgát: az ismét remekül védő Fodor Péter vezetésével nem hagyta négy gólnál többel meglépni az ellenfelét, sőt az első félidő hajrájában a padról beszálló Giday három találatának is köszönhetően egyre csökkentette a különbséget.

A folytatásban megpróbálta lezárni a találkozót a lajosmizsei együttes, ám ezúttal is csak négyet tudott közé rakni a bajnok. A szívósan küzdő vendégek előbb egalizáltak, majd Králl Richárd találatával a vezetést is magukhoz ragadták, a végletekig kiélezett csatában azonban az albások 30-29-es állásnál két ziccert rontottak, így Kanyó Bencéék pont nélkül távoztak, a hazai közönség tapssal díjazta a fehérváriak teljesítményét.

Két körrel a bajnokság vége előtt az Alba továbbra is a 8. helyet foglalja el a Déli-csoportban.

– Nagyot küzdöttünk, a szívünket-lelkünket kitettük a pályára, de sok ziccert hibáztunk, így nem sikerült a bravúr, ennek ellenére emelt fővel hagytuk el a játékteret – értékelt Madár Imre, az Alba-MÁV-Előre SC tiszteletbeli elnöke.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában