Megyei kispályás foci

2022.05.30. 20:39

A Tóváros futballcsapata jutott a döntőbe

Az U13-as fiú korcsoport megyei kispályás futballdöntőjében a Tóvárosi Általános Iskola együttese győzött a Csíkvári úton. Ők jutottak az országos fináléba.

Horog László

A III. korcsoport kispályás megyei győztese: a Tóváros

Forrás: Horog László

A városi döntő három csapat részvételével zajlott május közepén, a 13 éven aluli korosztályban a Tóvárosi Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola együttese küzdött a Bregyó Sportcentrumban. Két gárda, a Tóváros és a Teleki került a döntőbe, a körmérkőzések során a tóvárosiak bizonyultak a legjobbnak, előbbiek 4-2-re nyertek az egymással vívott derbin, a Vörösmartyt pedig mindkét együttes legyőzte.

A megyei döntőt a Mol Fehérvár FC Csíkvári úti műfüves edzőpályáján bonyolították, 40x20 méteres kispályán, 3x2 m kapukkal, 4+1 felállásban. Az aranycsatát ezúttal is a Tóváros és a Teleki vívta, előbbiek 4-0-ra nyertek, ezzel kialakult a kilenc csapatot számláló megyei döntő végeredménye. A küzdelmeket a Tóvárosi Általános Iskola Székesfehérvár nyerte, mögöttük a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Székesfehérvár, a Vasvári Pál Általános Iskola Dunaújváros, a Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola Mór, az Endresz György Általános Iskola Felcsút, az Aba Sámuel Általános Iskola Aba, a Mészöly Géza Általános Iskola Sárbogárd, a Gárdonyi Géza Általános Iskola Gárdony és Dr. Fejérpataky László Általános Iskola Iváncsa végzett.

A győztes csapatban Svétecz Milán, Csizmadia Botond, Pirgi Roland, Fehér Dávid, Búza Ármin, Kiss Péter, Vincze Dániel, Erdősi Ábel, Gáspár Gergő, Jáksó Nimród lépett pályára, felkészítő tanáruk Oláh Attila. Az országos döntőben ők képviselik megyénket, az eseményt június közepén, 9-én, 10-én és 11-én Gyulán, húsz együttes részvételével rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában