Jégkorong

2022.05.30. 16:39

A címvédő finnekkel együtt

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség közzétette a jövő évi A csoportos világbajnokság tervezett csoportbeosztását, a mieink harmadik túrájukra készülnek az elit mezőnyben.

Beke Zsombor

Forrás: MW Archív/Dömötör Csaba

A magyar férfi jégkorong-válogatott május elején a ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságon elért második helyével kivívta a jogot, hogy jövő tavasszal a világ legjobb 16 csapatával egy mezőnyben szerepelhessen az A csoportos világbajnokságon. Azt nem lehet mondani, hogy a mieink sűrűn látott vendégek az elitmezőnyben, 2009 és 2016 után 2023-ban harmadszor tesznek látogatást a nagyok között. Bár a szlovéniai torna után még arra is volt esély, hogy Szlovéniával közösen megrendezi a jövő évi világbajnokságot Magyarország, de végül a kandidálás a magyar kormánygarancia hiányában meghiúsult. Így a világ legjobb hokiszurkolóinak Budapest helyett Finnország felé kell venni az irányt, ugyanis a világbajnokság rendezési jogát a finn-lett közös pályázat nyerte el.

Az IIHF pedig az idei, finn sikerrel zárult döntő után elkészítette a 2023-as torna tervezett csoportbeosztását, amely szerint Háriék Tamperében lépnek majd jégre az A jelzésű csoportban. Az ellenfelek az elithez méltón nem lesznek egyszerűek, hiszen az idei világbajnokság két érmese, az eseményt megnyerő Finnországon kívül a dobogó harmadik fokára felálló Csehország legjobbjai is farkasszemet néznek majd Erdélyékkel. A bennmaradási esélyekbe még kár lenne belemenni, de a vetélytársakat elnézve az idén az elitben ragadó Ausztria és Franciaország ellen szerezhetnek pontot, pontokat a magyar legények. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában