Kézilabda

2022.05.14. 19:17

15 percig tartott a lépést a DKKA, a vége sima győri siker lett

A K&H Bank Kézilabdaliga 25. fordulójában a Dunaújvárosi KKA a Győri Audi ETO KC vendégeként lépett pályára.

Beke Zsombor

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Győri Audi ETO KC – Dunaújvárosi Kohász KA 34-18 (19-12)

A szombat délután találkozó elején kicsit beragadt Vágó Attila együttese, majdnem öt perc kellett az első Fejér megyei gólhoz, Horváth Gréta talált be, 2-1. Egyre jobban felvette a fonalat a DKKA, és bár a világsztárokkal telitűzdelt győriek egy-két góllal mindig vezetni tudtak az első tíz percben, a Kohász tartotta magát. Olyannyira, hogy a 12. percben Farkas Johanna büntetőjével először a találkozón utolérte ellenfelét a Dunaújváros, Farkas Johanna volt eredményes. A fiatal játékos begyújtotta a rakétákat és a következő percekben gyors egy az egy elleni játékéval többször is mattolta a hazaiak védelmét, a 15. percben Farkas harmadik góljával egyenlő volt ismét az állás, 8-8. Ekkor egy kicsit megállt a piros-fehérek támadójátéka, de szerencsére a gólcsend csak négy percig tartott, Weisheitel talált be a vonalról, 10-9. Gyorsan jött a válasz, Ryu Eun átlövésből vette be Bartulovic kapuját, de közben Wéninger a heteseknél megbabonázta a zöld-fehéreket, hét méteresből nem találtak be a hazaiak. Győri időkérés után megrázta magát a BL-ben vitézkedő gárda, Schatzl találatával már öt volt a két csapat közötti különbség, 14-9. Az első félidő hajrája egy kettős emberhátránnyal kezdődött el dunaújvárosi szempontból, majd Szalai volt elemében, de az ETO növelni tudta a differenciát, a szünetben 19-12-öt mutatott az eredményjelző.

A második játékrész Pintea sikeres büntetőjével kezdődött el, majd Polics és Schatzl is eredményes volt, 21-14. Egy ötperces gólcsendet Pintea újabb találata tört meg, egyre több hiba csúszott a sérülése miatt Bulathot nélkülöző Kohász játékába elöl és hátul is, tízgólos hátránynál kért időt Vágó Attila, 24-14. Az edző tanácsok sem változtattak sokat a játék képen, az olló lassan, de biztosan egyre jobban nyílt, a vége 34-18-as győri siker lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában