Karate

2022.04.27. 12:00

Nyúlkupán a sünök

Nevével ellentétben az egyik legkeményebb kyokushin karate szabályrendszerben zajló megmérettetésen vettek részt a Vértesi Tömegsport Egyesület ifjú karatékái, azaz a sünök.

Németh Krisztián

Sikeres sünök

Forrás: A klub

A gyermek-, serdülő-, és ifjúsági korosztálynak kiírt küzdelmek során a fejre érintős találatot, testre teljes erős ütést és rúgás, illetve combrúgás is engedélyezett volt, így nem „nyusziknak” való a legkeményebb szabályrendszer. A VTE sünjei nemcsak bátrak, eredményesek is voltak a fővárosban, tizenhárman léptek tatamira, közülük tizenketten dobogóra is álltak, pedig többen először küzdöttek ebben a szabályrendszerben. A vértesiek három arany-, hat ezüst-, valamint három bronzérmet szereztek. 

A sünök Bőke Béla, Kajdi István és Hortobágyi Kristóf edzők irányításával remekeltek, míg Márkus Zsolt bíróként képviselte klubot. A VTE dobogósai: Aranyérmesek: Tóth Alex, Nagy Daniella, Králl Máté. Ezüstérmesek: Kuti Jázmin, ifj. Bőke Béla, Kuti Martin, Vereb Zsolt, Kulcsár Balázs, Haág Dorka. Bronzérmesek: Tihanyi Zsófia, Gelencsér Barnabás, László Sára. A VTE öt tapasztaltabb karatékája: Dezső Kata, Kántor Viktória, Reichert Jázmin, Solymosi Sára és Kulcsár László Jászberényben edzőtáborozott és készült a nemzetközi megmérettetésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában