Női kézilabda

2022.04.08. 22:30

Közvetlen riválisok harca

A női kézilabda K&H Liga 21. fordulójában az Alba Fehérvár KC a Dunaújvárosi Kohász KA együttesét fogadja szombaton 18 órakor a Köfém Sportcsarnokban.

Káldor András

A rutinos Szalain (balra fekete) és Kazain (j) semmi sem múlt

Fotó: KA

Akármilyen helyezést foglalnak el a csapatok a tabellán, összecsapásuk minden alkalommal rangadónak, presztízs­meccsnek számít, számított. Nincs ez másképp ezúttal sem, pedig a középmezőnyben található mindkét gárda. Az újvárosiak állnak a némileg kedvezőbb kilencedik pozícióban, két ponttal megelőzve riválisukat. Az esélyeket latolgatva azt látjuk, hogy az Alba idáig a szezonban mind a hat győzelmét hazai pályán szerezte, úgyhogy ez feltétlenül emelheti az ázsiójukat. A Dunaújvárosi Kohász KA viszont idegenben is megérezhette a győzelem ízét, ez három alkalommal sikerült Vágó Attila vezetőedző tanítványainak, bár legutóbb a fehérváriak által tíz góllal legyőzött MTK Budapesttől kétgólos vereséget szenvedtek, dacára annak, hogy a hajrában kis híján ledolgozták a már korábban beszerzett hétgólos hátrányukat.

 

A fehérváriak házi góllövőlistájának élén 79 találattal álló Töpfner Alexandra természetesen bízik csapata sikerében.

 

– Hazai pályán eddig nagyon magabiztosak vagyunk, szeretnénk ezt tovább folytatni. Az Újváros fiatal és tapasztalt játékosok elegyét képezi, okosan játszanak, a védekezésünkre ennek megfelelően nagy hangsúlyt kell majd fordítanunk, hogy abból pedig gyors gólokat tudjunk szerezni – jegyezte meg a jobbszélső csapata honlapján.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában