Vízilabda

2022.04.14. 18:24

Ezüstérmesek a dunaújvárosi pólós lányok, az UVSE bírta jobban a hajrát

A bajnoki döntő második mérkőzését 14-12-re nyerte a fővárosi csapat. Az utolsó negyedben tudott ellépni vetélytársától a címvédő UVSE az olykor meglehetősen kemény összecsapáson.

Németh Krisztián

Forrás: Tumbász Hédi / MW

Elképesztő izgalmakat, és feszültséget hozott a döntő visszavágója is. A Fabó Éva Sportuszodában zajló nemzetközi  úszóverseny miatt gyakorlatilag idegenbe kényszerült a DFVE. A fővűrosban, a Tüske uszodában rendezték a finálé második felvonását. Az első mérkőzést 18-17-re nyerte a címvédő, de ahogy várható volt, ismét borzasztóan szoros találkozót játszottak a felek. 

Az első negyed második felében két gólra lépett el az UVSE (2-4), ám a következő játékrészben hasonló részeredménnyel egálra jött fel a DFVE. A szünet után még inkább kiegyenlítettebbé vált a találkozó, mindkét csapat 3-3 gólt hintett.

A döntés nem a harmadik mérkőzésre, hanem a mérkőzés utolsó negyedére jutott - sajnos. Ekkor a címvédő  higgadtabb volt, jhatékonyabban védekezett, labdákat szerzett, és jobban használta ki a helyzeteit. Pedig már a harmadik játékrész hajrájában vezetőedzőjét vesztette az UVSE, mivel a reklamáló Benczúr Mártont elküldték a kispadtól.

Annyira pariban voltak a csapatok, hogy az utolsó ráúszásnál is egyszerre csaptak le a labdára. Szegedi mindjárt az első támadásból megint vezetést szerzett, emberelőnyben pedig Peresztegi-Nagy Kinga már két gólra növelte az UVSE előnyét, ám Garda Krisztina  parádés bombagóllal szépített 11-10-re. A fővárosiak könyörtelenek voltak, Szűcs Gabriella pillanatokon belül kihasznált egy emberelőnyös szituációt, majd Hajdú Kata átemelte Mackó Lillán a labdát, amit a hullám sodort épphogy a kapuba, 10-13. 1 perc 48 másodperc volt hátra, amikor ötméteresből Garda Krisztina két gólra hozta fel az újvárosiakat, ám egy minutummal a vége előtt fórból megint eredményes volt a budapesti gárda, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés, 11-14. Garda újabb találata csak szépségtapasz volt az ezüstéremre. Sorozatban hetedszer lett bajnok az UVSE, a DFVE ismét ezüstérmes.

DFVE-UVSE 12-14 (2-4, 4-2, 3-3, 3-5)

Gól: Garda (5), Gurisatti, Szilágyi (2-2), Mahieu, Pál, Szellák, ill. Szűcs, Szegedi, Rybanska (3-3), Faragó (2),.Ábel-Antal, Peresztegi-Nagy, Hajdú


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában