Két bravúr a házigazdától

2022.04.28. 19:00

A Kiskút Tenisz Klub üdvöskéi borították a papírformát

Juhász Bence és Badics Mila is továbbjutott a főtábla második körébe a Kiskút Tenisz Klubban zajló nemzetközi utánpótlástornán.

Németh Krisztián

Vasárnap rendezik a Viszló Kupa döntőit

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A házigazda öt versenyzőjét indíthatta az ITF, a Nemzetközi Tenisz Szövetség égisze alatt zajló ötös kategóriás tornán. A lányoknál a közelmúltban egyesben első nemzetközi tornáját, majd párosban fedett pályás magyar bajnoki címet szerző Badics Mila nem kapott könnyű sorsolást, mi után a nyolcadik helyen kiemelt görög, Alexandra Magia ellen kellett kivívnia a továbbjutást. Mágiával nem a hellén, hanem a fehérvári lány élt, és 6:2 6:3- ra nyert. Mila a legjobb tizenhat között az olasz Giada Di Paolával találkozik. Szabó Lorának sajnos nem sikerült a bravúr, a harmadik helyen kiemelt szlovák Viktoria Lackova 6:3 6:4-re győzött. A fiúknál Juhász Bence borította a papírformát, miután a szlovák Markus Lazarciken két szettben, 6:2 6:4 arányban továbblépett. 

– A két siker egyértelműen annak is köszönhető, hogy sokat edzenek, és gyakran indulnak nemzetközi tornákon, így egyre nagyobb a versenyrutinjuk – közölte Galambos Gábor versenyigazgató. – Juhász Bence a legjobb tizenhat között félig-meddig házi rangadót vív, minthogy ellenfele, Bakó Bálint, ugyan soproni, de idén nálunk fog játszani az első osztályú csapatunkban. Utóbbi a párharc esélyese. Badics Milának van arra esélye, hogy továbbjusson a második körben, ám ezután nehéz dolga lehet, mivel az első helyen kiemelt Dankó Vanesszával találkozhat. Tulajdonképpen ez is házi rangadó lehet, mivel ő a szuperligás csapatunkat erősíti majd vendégjátékosként – zárta mondandóját Galambos Gábor. Sajnos Budai Zoltánnak, és Kurucsai Dominiknak nem sikerült a továbbjutás az első fordulóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában