Röplabda

2022.03.06. 20:06

Remek végjáték, és siker

A női röplabda NB I alapszakaszának, záró, 14. fordulójában bár a Kispest SE hat ponttal is vezetett a harmadik szettben, de a MÁV Előre SC-Bericap nagyszerű hajrával fordított, és nyerte meg a mérkőzést.

Káldor András

Szilágyi Nárcisz (fehér) tökéletes sáncmunkát végzett

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre SC-Bericap – Kispest SE 3:0 (17, 16, 26)

Székesfehérvár, 102 néző

Vezette: Horváth M., Sík

MÁV Előre SC-Bericap: Szerencsés-Miklai, Karnitszkaja, Yamaris, Csabai, Szilágyi, Tóth J. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Sólyom, Kiss L., Kiss A., Sebestyén. Edző: Nagy Fanni

Kispest SE: Riczkó, Benedek, Németh J., Horváth D., Dani, Szabó K. Csere: Rák, Veress, Törköly, Nagy O., Lisztes, Karkusz, Vígh (liberók). Edző: Takács Gergely.

 

A találkozó elején igencsak meglepte ellenfelük a házigazdákat, de aztán 5:3 után már láthatóan megnyugodtak Függetlenül attól, hogy akadt rontott nyitásuk, és néhány, a túlzott akarásból származó pályán kívüli ütésük is. Más kérdés, hogy nehezen adta a bőrét a Kispest, ám Yamaris Garcia szép megoldásainak köszönhetően és Szilágyi Nárcisz ásznyitásával pillanatok alatt ötpontos előnybe kerültek, 12:5. Az öt-hétpontos fór állandósulni látszott, majd Szerencsés-Miklai Zsanett zsinórban kétszer is ászt nyitott, és ezzel 19:12-re alakult az állás. A folytatásban pedig szép lassan őrölte fel a Loki a sötét mezesek ellenállását, megnyerve a szettet.

 

A második játszma gördülékenyebben indult hazai részről, igaz 8:6-nál közelebb férkőztek a kispestiek, de ez egyáltalán nem okozott vészhelyzetet a kék-fehéreknél. Mindig volt olyan, aki lendített egyet a fehérváriak szekerén, így magabiztosan hozták 19 perc alatt ezt az etapot is.

 

A harmadik szettben kissé elkényelmesedett a MÁV Előre, és ezt kíméletlenül kihasználta a Kispest, 10:4-es előnyt kovácsolt. Innen kísérelték meg az egyenlítést, amely 23:23-nál sikerült is. A végjáték hihetetlen izgalmakat hozott, de Diana Karnitszkaja ásznyitása végül lezárta az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában