Amerikaifutball

2022.03.09. 15:36

Irány Európa? A szuperligában indulna az Enthroners

Frappáns választ adott a székesfehérvári amerikaifutball-csapat az osztrák liga döntésére. A sógorok bajnoksága helyett a legerősebb kontinentális ligában játszana a Fehérvár Enthroners.

Németh Krisztián

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jószerével leforrázta az osztrák liga őszi döntése a Koronázókat, miszerint a jövő évi bajnokság eredményétől függetlenül nem lesz feljutó a sógorok legmagasabb szintű divíziójába, az AFL-be. Márpedig az Enthroners, mi­után végigverte az alsó három osztályt, éppen erre készült. A First Field legényei nem szeppentek meg, a menedzsment a lamentálás helyett az előrelépést választotta, és megcélozta a legjelentősebb kontinentális bajnokságot, a European League of Football elnevezésű ligát.

 

– Ausztriában sörmeccseken végigszaladtunk az alsó három osztályon, három év alatt huszonöt győztes mérkőzésen több mint 1000 pontot szereztünk, és csak nyolcvanat kaptunk. Amikor végre odaértünk a küszöbére annak, hogy jelentősebb ellenfelekkel játszunk, akkor ránk vágták az ajtót. Sportszerűtlen döntés volt, ahogy az is, hogy nem játszhattuk le a döntőt az általunk felajánlott helyszíneken sem, ahol a járványügyi szabályok azt lehetővé tették volna – idézi fel a történteket Bóka Viktor csapatmenedzser. – Felvettük a kapcsolatot az Európai Szuperligával, mert, ha nem engednek minket az osztrák legfelsőbb osztályban játszani, akkor nem szeretnénk tovább bohóckodni az alsóbb osztályokban. Komoly esély mutatkozik arra, hogy a 2023-as szezonban felvegyék az Enthronerst a szuperligába, amelynek képviselői a pályánkat, a klubnál folyó sportszakmai munkát, a mérkőzéseinket is elemezni fogják, és ezt követően döntik el, hogy helyünk lehet-e ebben a ligában – zárta mondandóját a sport­vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában