Tenisz

2022.03.01. 09:00

Badics Mila magyar bajnok

Lendületben a Kiskút Tenisz Klub versenyzője, Badics Mila! Pár hete nemzetközi versenyt nyert egyesben, hétvégén párosban felnőtt fedett pályás magyar bajnoki címet szerzett.

Németh Krisztián

A friss bajnok páros: Badics Mila és Bartha Panna

Forrás: MTSZ

A 17 éves versenyző nemzetközi tornán élete első győzelmét aratta február elején, amikor az ITF Junior Tour sorozat maribori állomásán, egy 5-ös kategóriás versenyen győzedelmeskedett. Mila hazatérését követően Covid-pozitív lett, így némi kihagyás várt rá, bár korántsem akkora, mint tavaly, amikor szervezete megsínylette a vírussal való találkozást.

 

Minden jel arra mutat, hogy Mila igazán formába lendült, hiszen a hétvégén Pécsett fedett pályás felnőtt bajnoki címet nyert!

 

Bartha Pannával, a Pécsi Városi Tenisz Club versenyzőjével először alkottak egy párost, és máris kihozták a maximumot az együttműködésükből. Mindkettejüket motiválhatta, hogy egyesben nem tudtak kiteljesedni. Ráadásul mindkettejüket Danko Vanessa (MTK) állította meg. Az első helyen kiemelt fehérvári lány a negyeddöntőben 6:0, 6:1-re kapott ki, a pécsi teniszező a fináléban szoros csatában maradt alul a bajnokkal szemben.

 

A párosok főtábláján a Dávid Cintia, Wiandt Viktória (SZVUKSE, MTK) páros elleni 6:2, 6:1-es győzelemmel melegítettek be. Majd a fehérvári, pécsi kettős az elődöntőben a Berényi Eszter, Mihálka Zsófia (Tenisz Műhely, Alfa TI) duót 7:6, 6:1-es győzelemmel búcsúztatta. A döntőben az igen összeszokott szegedi Bíró Melinda, Kis-Czakó Eszter kettőst szoros csatában 3:6, 6:4-re (14-12) sikerült felülmúlniuk. Pákai Norbert tanítványa így a tavalyi nehéz év után szinte repülőrajtot vett.

 

A férfiaknál Gombás Péter a legjobb tizenhat között búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában