Nagy esélyt szalasztottak el

2022.03.24. 22:05

A Volán ugyan vezetett Villachban, de végül az osztrákok örülhettek

A Hydro Fehérvár AV19 csütörtök este a Villach vendégeként lépett jégre az ICEHL elődöntőjének első mérkőzésén.

Beke Zsombor

Forrás: VSV/Krammer

A mérkőzés előtt az egyik fontos kérdés az volt, hogy vajon a Volánnak előnyt jelent-e az, hogy a Pustertal Wölfe elleni negyeddöntős párharc után több mint egy hetet pihenhetett, vagy a hétmeccses párharc okozta lendület kitart a Villachnak. Lendületből nem volt hiány a fehérvári oldalon a találkozó elején, három perc sem telt el, és máris kétgólos előnyben voltak a Fejér megyeiek. Először Nilsson egy szép csel után távolról bombázott a bal felső sarokba, majd egy villámgyors fehérvári akcióban az első sor is megvillant. Atkinson, Shaw majd Kuralt volt a korong útja, a szlovén támadó a középen érkező Hári elé tálalt, aki közelről nem hibázott, 0-2. Érezhetően megrogyott a Villach a két gyors bekapott góltól, de többek között Shawnak sem sikerült a harmadik ütést bevinnie. Az első komolyabb hazai helyzetre 13 percet kellett várni, de Tirronen résen volt.


A második játékrész elején az osztrákok próbáltak elsöprő nyitányt produkálni, de Maxa és Karlsson kísérleténél is Tirronen bravúrral védett. Hat perc után Horváthot küldték ki a bírók két percre. Az emberelőnyben jól védekezett a Fehérvár, a védelem jól tette a dolgát, ha pedig lövőhelyzetbe kerültek a hazaiak, akkor a vendégek finn kapusa résen volt. A 29. percben szépített a Villach. Karlsson emelte rá távolról, Tirrronen nem látott sokat a lövésből, a kapus kesztyűjéből pedig a hálóba vágódott a pakk, 1-2. Nemsokára a Volán is emberelőnyben támadhatott, de sem Campbell távoli, sem Hári közeli próbálkozása nem fogott ki Karhunenen. Lendületbe jött az AV19, de ennek ellenére a Villach egyenlített, Tirronen előtt ismét jól takartak, Lindner lövése talált utat a kapuba, 2-2. Nem sok kellett volna, hogy az előny ismét a vendég oldalon legyen, de Sarauer ziccere kimaradt.


A harmadik harmad Kuralt lövésével, majd fehérvári emberelőnnyel kezdődött, de nem született meg a vendégek következő gólja, a túloldalon Richter emelése halt el Tirronenbe. Lüktető játékot láthatott a publikum, hol itt, hol ott akadtak helyzetek, lehetőségek. Egy gyors hazai akció után Moderer közelijét kellett hárítania a vendégek kapusának. A játékrész vége felé haladva a veszélyesebb szituációk inkább a fehérvári kapu előtt adódtak, de három perccel a vége előtt Erdély is megtornáztatta Karhunent. A rendes játékidőben nem született döntés, így jégfelújítás után jöhetett a hosszabbítás első harmada.


A ráadás első percében Shaw léphetett ki, de Karhunen eszén nem tudott túljárni, majd a hazaiak részéről Tschurnig is veszélyeztetett. A mérkőzés sorsát eldöntő aranygólra nem kellett sokáig várni, sajnos a Villach vitte be a végső találatot másfél perc elteltével. A Volán sora beszorult, és a fölényt kihasználták a hazaiak, Richter mattolta Tirronent, 3-2.


A négy győzelemig tartó párharc második mérkőzését szombaton 17.30-tól rendezik Székesfehérváron.
 

EC GRAND Immo VSV – Hydro Fehérvár AV19 3-2 (0-2, 2-0, 0-0, 1-0) – hosszabbítás után
Villach, 2041 néző. V.: Hronsky, Smetana, Gatol, Zgonc.
Villach: Karhunen – Fraser, Brunner, Tschurning, Maxa, Moderer – Lindner 1 (1), Flemming, Rebernig (1), Richter 1, Lanzinger – Zauner, Joslin, Karlsson 1 (1), Oleksuk (1), Hughes (2) – Bacher, Wohlfahrt, Krastenbergs, Schofield, Kosmachuk. Vezetőedző: Rob Daum.
AV19: Tirronen – Atkinson, Nilsson 1, Shaw (1), Hári 1, Kuralt (1) – Fournier, Campbell, Erdély, Bartalis, Petan – Dahlroth, Horváth, Jacobs, Sarauer, Terbócs – Szabó D., Rétfalvi, Magosi, Németh, Mihály (1). Vezetőedző: Kevin Constantine.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Kapura lövések: 24-27.


A négy győzelemig tartó párharcban 1-0-ra vezet a Villach.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában