Frissen Fejérből

2022.03.21. 15:30

A rekordok versenye - Kiltbe bújt harcosok küzdöttek Polgárdiban

Március 19-én a Fejér megyei településen rendezték meg a CESA® Felföldi Classic Ob 2022 küzdelmeit.

Elekes Gergő

Egyre több újonc próbálja ki magát az erősember sportban. Képünkön a csőszi Bodó Tamás

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A 11 órától elstartoló eseményen open kategóriában 7, mastersben 6 versenyző mérkőzött meg egymással, 8 versenyszámban. Felföldi versenyről lévén szó, ezek mind dobószámok voltak. 

Kiss Tibor rekordot rekordra halmozott
Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

Elsőként a magasba dobás várt rájuk, ahol 3,5 méteres magasságból indulva, 20 centiméterenként emelve kellett openben egy 25 kg-os, mastersben pedig egy 20 kg-os súlyt feldobni. Akinek három próbálkozásból nem sikerült, kiesett. Mondhatni, a nap még el sem indult, de máris rekord született, hiszen a sárosdi Mészáros Dávid és a Felvidékről érkezett Boros Szabolcs 430 cm-es magassággal új csúcsot állítottak be. 

Mészáros Dávid sikerszériája most sem szakadt meg
Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ezt a 9,6 kg-os Braemer kőlökés követte, ahol helyből kellett a lehető legmesszebbre eldobni a követ. A rekord itt sem maradt el, Vetró Gergő open kategóriában 10,21 méterre módosította a korábbi csúcsot. A folytatásban a 7 kg-os open stone következett, ahol már engedélyezték a mozgást lökés közben. Masters kategóriában a tatabányai Kiss Tibor 10,93 méteres távolsággal döntött rekordot.

Mounier Stephane akcióban
Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap második felében a köveket felváltották a láncos súlyok, elsőként a 22,5 kg-os nehéz láncos súlyhajítás érkezett, vele pedig a mezőszilasi Sebestyén János 9,42 méteres rekordja (mely egyben open és masters rekorddá is vált), majd utóbb a 12,5 kg-os könnyű láncos. Utána a skót kalapácsok kerültek a reflektorfénybe: elsőként a 9,98 kg-os nehéz, amivel Kiss Tibor 22,74 méterrel ismét rekordot döntött, majd a 7,26 kg-os kicsi, ami Kiss Tibornak egy újabb rekordot jelentett, 28,34 méterrel. A szombati versenynapot a 4,5 méter hosszú, 45 kg súlyú pózna dobás zárta, ahol a feladat a monstrum átfordítása volt.

Ez nem egy új képregényfilm forgatása, csak Sebestyén János úton a második hely felé
Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A Fejér megyei srácok ismét bizonyítottak! Open kategóriában a sárosdi Mészáros Dávid diadalmaskodott, őt Vetró Gergő és Vekas Martin követték a dobogón. Mastersben a visszatérő Kiss Tibor húzta be rekordszámú, huszadik bajnoki címét, őt a mezőszilasi Sebestyén János a második, míg a fehérvári Mounier Stephane a harmadik helyen követték. A verseny további Fejér megyei résztvevőinek sincs oka a szégyenkezésre: a visszatérő Vizi György Zichyújfaluból éppen csak lemaradt a dobogóról, míg a két újonc, a csőszi Bodó Tamás, valamint az Abáról érkezett Varga József is tisztesen helyt álltak a titánok között.  

Varga József túl van élete első felföldi versenyén
Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A folytatásban a harkányi Prémium Országos Páros OB érkezik március 26-án, szombaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában