Frissen Fejérből

2022.02.17. 14:25

Töpfner elhagyja az Albát és a DVSC-ben folytathatja

Érzékeny veszteség érte az Alba Fehérvár KC csapatát, mivel bejelentették, hogy a csapat jobbszélsője, és jelenlegi házi gólkirálya, Töpfner Alexandra az idény végén elhagyja a klubot, és Debrecenbe szerződött.

Káldor András

Töpfner Alexandra sokszor riogatja a kapusokat

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Három évvel ezelőtt a Kispest együttesétől került az Albához a jobbszélső, aki gyorsan beilleszkedett, és közönség kedvencé vált. Majd tavaly októberben meghívó érkezett számára Golovin Vladimir újonnan kinevezett szövetségi kapitánytól. Igaz végül kimaradt a spanyolországi világbajnokságra készülő keretből, de ez nem szegte kedvét, és tovább ontotta a gólokat klubjában.

 

Szerdán azonban meglepő hírt kaptunk az egyesülettől, illetve a DVSC SCHAEFFLER sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentették, hogy a következő idénytől a hajdúságiakat erősíti.

- A Debrecen kérése volt, hogy szerdán kerüljön bejelentésre az átigazolásom, mert akkor volt a sajtótájékoztatójuk, és rajtam kívül még több játékos érkezése is napvilágra került. Természetesen ezt én előre jeleztem a klubom felé.

 

Felvetődött a kérdés, hogy törvényszerű volt-e klubváltás?

- A három év alatt nagyon jól éreztem, illetve jól érzem magam Székesfehérváron, azonban egy olyan lehetőség adódott számomra, amelyet nem szerettem volna elszalasztani. A Debrecen évről-évre nemzetközi kupában tud indulni, és ebben szeretném kipróbálni magam. Egyelőre két évre írtam alá hozzájuk. Nagyon várom a közös munkát, de addig még sok idő van. A csapat egy részét ismerem, nem hiszem, hogy gondom lenne a beilleszkedéssel.

 

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a játékos ázsiója jelentősen megnőtt azzal, hogy a neve felvetődött a válogatottnál.

- Miután behívtak a válogatottba, nagyon sok megkeresést kaptam, de ezzel nem foglalkoztam, hanem azt néztem, hogy mi lenne a legjobb a számomra a jövőben.

 

Legutóbb a Vasas ellen hétszer volt eredményes, immár 53 góllal vezeti a csapat házi góllövőlistáját, és korábban is szélső létére ott volt a legjobbak között, bátran kijelenthetjük, hogy sokat fejlődött a Fehérváron eltöltött évek során.

- Sok tekintetben fejlődtem, nagyon sokat köszönhetek a klubnak, hiszen állandó játéklehetőséget, sok játékpercet kaptam, és így lehettem jobb játékos. A társaim ebben nagyon sokat segítettek, mivel szélsőként azért eléggé kiszolgáltatott pozícióban vagyok.

 

Bár még tart a pontvadászat, több mint tíz forduló van hátra, úgyhogy a hathatós segítségével még előrébb léphet az AFKC, mint a jelenlegi 10. hely.

- Most jó úton haladunk, és amennyiben így folytatjuk tovább, akkor a középmezőny elejére oda tudunk érni, de ehhez az kell, hogy az idegenbeli mérkőzéseket behúzzuk, illetve azok ellen, akik a tabella hátsó felén helyezkednek el, az úgymond kötelező győzelmeket megszerezzük. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy minél több pontot szerezzünk. Én is még jobban fogok hajtani, mert annak ellenére, hogy távozom, szeretném, hogy a csapat minél jobb helyezést érjen el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában