Boronai József, Majdán Károly és idősebb Horváth István tiszteletére

2022.02.08. 16:30

Szombaton kerül sor a III. pázmándi kispályás labdarúgó-emléktornára

Boronai József, Majdán Károly és idősebb Horváth István tiszteletére állítanak emléket a szervezők, hiszen mindhárman emblematikus alakjai voltak a megyei sportéletnek, munkájukkal sokat tettek a sportegyesületük fejlődése érdekében.

Káldor András

A pandémia miatt tavaly nem rendezték meg a tornát, de a legutóbbi 2020-as nagy sikerrel zárult.

Forrás: FMH-Archív (KA)

A Fejér Megye Labdarúgásáért bronz fokozattal kitüntetett Boronai József a Pettend SE elnökeként, edzőjeként egy ütőképes csapatot épített fel, amely több éven át a megye II. osztály meghatározó csapatai közé tartozott, ő 2016-ban, 58 évesen hunyt el.

Idősebb Horváth István Pettenden, Kápolnásnyéken. Fiatalokkal foglalkozott, majd, amikor Kápolnásnyékre került, akkor Somorai Bélával és Hujber Károllyal karöltve sokat tettek a település sportjáért, ahol többek között öltözőt is építettek.

Majdán Károlynak rengeteget köszönhet a Pázmánd SE, építész-tervezőmérnökként a nevéhez fűződött a kultúrház, az orvosi rendelő, a labdarúgó pálya öltözőépületének, az aszfaltos kézilabdapálya, valamint az eredményjelző megtervezése. A Pázmánd SE egyesület 125. évfordulóját követően megválasztották az egyesület örökös elnökének, emellett pedig a település díszpolgára címet elsőként a községben neki ítélte oda az önkormányzat 1996-ban.

- Majdán Károly, mintha az apám lett volna! Mellette nőttem fel, a példaképemnek tekintettem, sokat dolgoztunk együtt társadalmi munkában a pázmándi sportért. Felelőségteljes állást töltött be a Járási Hivatalnál, nagyon aktív életet élt. Mindig azt mondta: „A saját magam érdekében nem mennék oda sehová sem kérni, de a közért bármikor!” – tudtuk meg Lukács Józseftől, aki korábban a Pázmánd SE csapatának labdarúgó szakosztályát vezette, és a mai napig is mindenese a klubnak.

A megmérettetés 9 órakor veszi kezdetét a Fő utca 27. számon található sportközpontban. A résztvevő csapatok: Pázmánd „zöld”, Pázmánd „kék” Pettend „piros”, Pettend „sárga”, Sukoró, Vál.

A legutóbb, a 2020-ban megrendezett kupán öt csapat indult. Itt Pettend I. csapata megelőzte a Pázmánd I., és a Pettend II. gárdáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában