Jégkorong

2022.02.25. 20:00

Még így is maradt tét: kiharcolná a pályaelőnyt a Hydro Fehérvár

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata utolsó előtti alapszakasz-mérkőzésen lép jégre pénteken Linzben. Bár a rájátszás már biztos, a klub elnöke, Gál Péter Pál reméli, az együttes olyan pozícióban fejezi be a küzdelmeket, hogy az ICEHL playoffjában pályaelőnyről kezdje a negyeddöntőt.

Beke Zsombor

Gál Péter Pál, a fehérvári klub elnöke

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Volán a kissé rosszul sikerült február eleji találkozók után megrázta magát, és egy komoly hajrát bemutatva már két fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét a liga legjobb hat csapata között, azaz Kevin Constantine együttese a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is ott lesz a rájátszásban. A gárda először Klagenfurtban nyert 7-0-ra, majd a Salzburgot fektette két vállra Székesfehérváron, végül pedig kedden az Innsbruckot is legyűrte.

– A mostani pontszámítási rendszer miatt elég nehéz előre számolgatni és matekozni – mondta lapunknak Gál Péter Pár, a Fehérvár AV19 SC elnöke. – Tudtuk, hogy ezzel a mérkőzéssel megszilárdíthatjuk a helyünket a legjobb hatban. Szerencsére érvényesült a hazai pálya előnye, és a srácok a mérkőzés első felében bebiztosították a győzelmet és az ezzel járó playoff-szereplést. A harmadik harmadban egy kicsit úgy tűnt, hogy kiengedtünk és arra mentünk, hogy stabilan, sérülésmentesen lehozzuk a játékrészt, ami majdnem megbosszulta magát. Ezt azonban ebben a ligában egyik csapat sem engedheti meg magának a többikkel szemben,  ezt most az Innsbruck is bizonyította. Szerencsére 4-2 után stabilizálódott a helyzet és összességében magabiztosan nyertünk.

A hátralévő két ellenfél, a Linz és a Dornbirn a tabella két utolsó helyét foglalja el, így ellenük is a győzelem lehet a cél, Főleg úgy, hogy két sikerrel a legjobb négy között zárhatná az alapszakaszt a gárda, azaz a rájátszásnak pályaelőnnyel indulnának neki Bartalisék.

– Nagyon örülnénk annak, ha a csapat a hátralévő két mérkőzésen is győztesen hagyná el a jeget és így a felsőházba jutna, hiszen akkor a nagyszerű szurkolóinknak köszönhetően a hazai pálya nagy előnyt jelenthetne a rájátszásban. E mellett fontos lenne, hogy a fizikai sérülések elkerüljenek minket, illetve a COVID után az egyéb vírusfertőzések miatt hiányzó játékosaink visszatérjenek. Remélhetőleg a rájátszás előtti egy hét – amikor a rájátszás kvalifikációja zajlik a 7-10. helyezett csapatoknak – elég lesz arra, hogy mindenki visszatéressen és teljes kerettel vegyük fel a harcot majd a playoffban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában