Az osztályozóért küzdenek

2022.02.23. 17:42

Élet-halál harc előtt állnak a gárdonyiak

Bravúros győzelemmel zárta az NB I/B Nyugati csoportjánk alapszakaszát a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabda csapata, amivel megalapozhatja szereplését az alsóházi helyosztón.

Ferencz Balázs

A tabella harmadik helyét megcsípő, Háfra Lucával és Hudra Enikővel felálló Pénzügyőrt páholta el Virincsik Anasztázia együttese az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában. A 32-20-as diadalból Győrffy 6, Becséri 5, Sárvári és Szűcs 4-4, Ágoston 3, Hargitai, Horváth Laura, Bocsi 2-2, Nagy, Szilágyi, Pados és Dublinszki 1-1 találattal vette ki részét. A győzelemért járó két pont nem repítette feljebb, az áhított ötödik helyre a Gárdonyt, maradt a hatodik.

 

Az utolsó meccs már nem osztott, nem szorzott, hiszen a Gárdony-Pázmánd NKK és a Pénzügyőr sem tudott ellépni pozíciójából. De az önbecsülés miatt nem volt mindegy, hogy milyen eredménnyel zárja az alapszakaszt a tóparti egylet.

 

– A meccs előtti héten belekontárkodtam a megszokott felkészülési ritmusba. Picit többet próbáltam hatni a lelkekre, nagy hangsúlyt fektettünk a motivációra. Ez a mai világ kardinális kérdése – mesélte a tréner, Virincsik Anasztázia. – Felírtam egy táblára hét dolgot, ami a Mohács elleni vereség okozói voltak, s felírtam azt a hat itinert is, ami a Pénzügyőr elleni összecsapás sikerét sejtette. Folyamatosan előttük volt, lássák a játékosok, hogy mire kell figyelni. Bejött, mert a hat kritérium mellé mosolygós smile került a táblára.

 

A Pénzügyőr ellen 17 lerohanást kezdeményezett a csapat, Vajk Eszternek 17 védése volt a találkozón, amivel már lehet mérkőzést nyerni. Jó volt a védekezés, nagyon sok asszisztpasszt osztottak ki, ült a beállós játék, és a szélsők is jobb százalékban fejezték be a támadásokat.

 

A másodosztály átszervezése miatt – a következő szezonban már egy 16 csapatos NB I/B lesz – a Nyugati és a Keleti csoport első öt helyezettje a felsőházi csatározások alapján dönti el a végső sorrendet, míg a 6.-10. helyezettek az életükért küzdenek. A két csoport alsóházi csapatai oda-vissza kört vívnak egymással, vagyis minden együttes még tíz meccset játszik. A Gárdony-Pázmánd NKK március 12-én a Keleti csoport együtteseivel mérkőzik, a Csepel ellen kezd, majd megküzd a Szegeddel, a Tempóval, a Kispesttel és a Hajdúnánással. A tóparti lányok az alsóház legerősebbjeként 12 pontot visznek magukkal. Borítékolható, hogy  ki-ki meccsek lesznek a helyosztón, hiszen az alsóház első négy helyezettje vívhat csak osztályozót az új NB I/B-ben maradásért.

Ezen a héten négy edzéssel hangol a Gárdony-Pázmánd a nagy feladatsorra, majd a péntektől vasárnapig tartó feltöltődést követően újabb négy tréning és egy felkészülési mérkőzés vár a lányokra. A két hét alatt a nemrég érkezett Horváth Laurát méginkább be tudják építeni az együttesbe.

 

– Minden csapatnak az volt a célja, hogy az első ötbe kerüljön az alapszakaszban. Ez most nem sikerült, de nem dőlt össze a világ. Nem kesergünk, a hatodik helyet megtartottuk, az alsóház élén végeztünk, a legtöbb pontot visszük tovább magunkkal. Ilyen a sport. Bízunk benne, hogy a covid már nem szól bele a csapat életébe – mondta Virincsik Anasztázia.

 

A tréner szerint a Csepel és a Szeged csapatait oda-vissza verni kell, a hazai mérkőzések mindegyikén pedig itthon kell tartani a pontokat az osztályozó eléréséért.

 

– A Tempo elleni mérkőzés becsületbeli ügy lesz. A Kispest modern kézilabdát játszik, Barján Biankával, Szabó Edinával, Szabó Jankával komoly fejtörést okozhatnak. Rengeteget futnak, sok gólt lőnek, de sokat is kapnak – vélekedett az ellenfelekről a tréner.

 

Kiegyenlített a mezőny, a keletiek legjobb alsóházi csapatának a Hajdúnánás bizonyult, a hajdúságiak lesznek a Gárdony legnagyobb ellenfelei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában