Frissen Fejérből

2022.02.06. 15:00

Cerbona Fehérvár-félmaratoni hatodszor

Alig több, mint kilencven nap múlva kerül sor nemcsak a térség, hanem az ország egyik legjelentősebb futó-„dzsemborijára”. Pénteken délelőtt sajtótájékoztatón ismertették a verseny részleteit.

Németh Krisztián

A szervezők és középen Mészáros Attila alpolgármester

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A május 8-án reggel 9 órakor a Bregyó Sportközpontból induló futófesztiválon idén három távot és egy váltót választhatnak a résztvevők. A Székesfehérvár történelmi belvárosán áthaladó futóversenyre a profi sportolókat és a hobbifutókat is várják. A profik számára 2021-től már az országos bajnokságba is beleszámít a verseny, még nagyobb presztízst adva ezzel a rendezvénynek. Igazi egész napos, családi futófesztivált álmodtak meg a szervezők: a támogatók segítségével több kísérő program is várja a résztvevőket.

Amatőröket és profikat egyaránt várnak a május 8-i rajtra

Forrás:Pesti Tamás/Archív

 – A félmaratoni és maratoni versenyek nemcsak sportértékkel bírnak, de közösségi élményt is jelentenek. Azt gondolom, az a látvány, amely a történelmi belvárosban a futók elé tárul, igazán egyedi hangulatot kölcsönöz a versenynek – szögezte le Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere. 

– Futunk tovább rendületlenül – jelentette ki Czettl Andrea, a szervező Alba Triatlon SE elnöke. 

– Ezen a versenyen amatőr és profi sportolók egyaránt jelen vannak. A városnak is jelentős esemény, hogy egy ekkora létszámú, mozgással kapcsolatos rendezvény már hatodik éve jelen tud lenni a történelmi belvárosban. Nagy büszkeség, hogy ezt tudjuk csinálni, és nem tört meg minket a világjárvány. 

A szponzorok szerepe kibővül az idei évben: nemcsak névadóként szerepelnek a futóversenyen, különböző családi programokkal is színesítik a rendezvényt. A VI. Cerbona Fehérvárfélmaratonira az Alba Triatlon SE honlapján lehet nevezni. A történelmi környezet mellé historikus ajándék is dukál majd: az Aranybulla kiadása 800. évfordulójának emléket állító érmeket osztanak a versenyzőknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában