Tovább diktálja a tempót a PAFC

2022.02.06. 16:40

Baluta duplájával ismét élre állt a Puskás Akadémia

2-1-re győzött a felcsúti együttes Matyóföldön. Sokáig nem volt veszélyben az előny, de szorosabb lett a vége.

Németh Krisztián

Baluta-duplával nyert a Puskás Akadémia Mezőkövesden

Forrás: Meder István / nemzetisport.hu

A középmezőnyben tanyázó kövesdiek ellen a 16. percben szerezte meg a vezetést a PAFC, annak dacára, hogy Hornyák Zsolt vezetőedző számára tartogatott fejtörést a meccs, mivel a Mohamed Mezghrani súlyos sérülése miatt 10 hónapra dőlt ki. Luciano Slagveer jobb oldali centerezése után Alexandru Balutáról csúnyán lemaradtak a hazai védők, a felcsútiak légiósa parádésan külsővel, kapásból tekerte a labdát a kapuba.  Nem sokkal később Corbu Marius passza is gólt érdemelt volna, Artyem Favorov nem tudott élni a lehetőséggel.

A fordulás után a 63. percben akár meg is nyugodhatott volna a PAFC, mivel megint jött Baluta, aki ezúttal Nagy Zsolt beadását váltotta gólra. Nyugalom helyett izgalom következett, ugyanis 5 perccel később egy védelmi hibát kihasználva Marin Jurina szépített. A felcsútiak megőrizték előnyüket, 2-1-és győzelmükkel két ponttal megelőzték a Ferencvárost, amely lépéskényszerben lesz a 17:15 órakor kezdődő Paks elleni találkozón.

Mezőkövesd - Puskás Akadémia 1-2 (0-1)

Gól: Jurina (68.), ill. Baluta (16., 63.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában