Foci

2022.02.12. 08:30

Az MTK, illetve a Honvéd jön „szembe” csapatainknak

Az éllovas Puskás Akadémia az MTK-t fogadja, a Mol Fehérvár a Honvéd otthonában játszik az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Németh Krisztián

Forrás: Szabó M. / archív

A bajnokság kétharmadához közeledve éllovasként már a felcsútiak diktálják a tempót a címvédő Ferencvárosnak. Szombat esti vendégük, az MTK a másik véglet, Márton Gábor együttesének iparkodnia kell, ha nem akar búcsút mondani az élvonalnak. A sereghajtó kék-fehéreket ősszel Komáromi György góljával győzte le a fővárosban a Hornyák-legénység. Nagy meglepetés lenne, ha a 19.30-kor kezdődő találkozón pontot szerezne az MTK a Pancho Arénában! Erre legutóbb az előző szezonban volt példa, akkor – még Michael Boris vezetésével – a többi között Gera Dániel góljával győzött az MTK.

 

A legutóbbi fordulóban történteket a Magyar Kupában igyekezett feledtetni a Fehérvár. A DVSC-től elszenvedett hazai vereséget követően ismét tüntettek Szabics Imre ellen, akinek kilencpontos hátrányt kell ledolgoznia ahhoz, hogy utolérje a dobogó harmadik fokán álló Kisvárdát.

 

A Bozsik Arénában vasárnap délután negyed háromkor indul útjára a labda. Budu Ziv­zivadze biztosan nem kergeti majd – legalábbis piros-kék mezben –, mivel a grúz csatárt a Vidi a szezon végéig kölcsön­adta a kiesés ellen küzdő Újpestnek. A támadó 2020 nyarán érkezett Fehérvárra, 55 tétmérkőzésen 14 gólt szerzett. A lila-fehérek korábbi vezetőedzőjével Nebojsa Vignjeviccsel pedig a Honvéd két tétmeccsen négyet, igaz a Kisvárdától kikaptak a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig leküzdötték a Kecskemétet.

 

Ősszel Sóstón Zivzivadze szerezte az első gólt a Honvéd ellen 2-1-re megnyert meccsen. Idén idegenben még nem tudott gólt szerezni a Vidi, vajon ki nyitja ki a gólcsapot?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában