Törés után tért vissza

2022.02.14. 16:45

A válogatott erőcsatár, Szabó Zsolt újra parkettre lépett

Félidőben hiába vezettek megnyugtató különbséggel, kikaptak Körmenden a fehérvári kosarasok. Szerdán szeretnének javítani.

Horog László

Forrás: Lang Róbert/MW

Két, remek győzelem után kétszer kikapott az Alba kosárcsapata. A kék-fehérek előbb a hazai pályán mindenkire veszélyes Kecskemétet, majd tavalyi döntős, ezúttal is favoritnak számító Szolnokot verték idegenben, azonban az utolsó két összecsapás nem alakult a tervek szerint. A menetelő Sopron – tizenhárom meccset nyertek zsinórban, legutóbb az Olajnál bizonyultak jobbnak – ellen itthon kaptak ki egylabdás meccsen 83-80-ra, a hétvégén pedig Körmend gyűrte le Vasban a német Matthias Zollner együttesét. Utóbbi találkozón félidőben még 11 ponttal vezettek a fehérváriak, azonban a harmadik negyedet elrontották – nem először a szezonban -, ezen időszakban 30 pontot kaptak és mindössze 13-at dobtak, ami végzetesnek bizonyult. Az örömteli tény volt, hogy a két meccset orrtörés miatt kihagyó erőcsatár, Szabó Zsolt maszkban visszatérhetett a parkettre.

- Kecskeméten kimondottan jól ment, 16/9 ponttal jelentkeztem, fontos hármasokat dobtam, élveztem a játékot. Pár nappal később, a Szolnok elleni összecsapás előtt, edzésen szenvedtem orrtörést, pályafutásom során először. A lepattanóért vívott csatában ütköztem, könyökkel eltalált az egyik csapattársam, műtét következett. Nem voltak vészesek a fájdalmak, de gyors beavatkozásra volt szükség, erősen vérzett, azt mondták az orvosok, ha nem operálnak, nehezen kaptam volna levegőt, a deformálódás miatt. Másnap kiengedtek a kórházból, két meccset kihagytam, a Szolnok elleni, idegenbeli siker és a Sopronnal szembeni, hazai vereség során nem a parketten, utóbbi meccset a lelátóról néztem. Az idei szezonban, ősszel a combommal küzdöttem, emiatt hagytam ki meccseket, remélem, ezúttal vége a peches időszaknak. Az jól esett, hogy az edzőnk a szolnoki derbi utáni sajtótájékoztatón nekem ajánlotta a győzelmet. Körmenden jó volt újra pályára lépni, az első félidőben magabiztosak voltunk, a nagyszünet után a hazaiak könnyű kosarakat szereztek, üres triplákat, megnyerték a találkozót.

A válogatott kosaras számára furcsa volt a maszk, kicsit zavarta, főleg a meccs elején, korábban nem hordott ilyet, az elkövetkező négy hétben is viseli majd. Bajnokit az Alba szerdán este vív hazai pályán, a Gáz utcában fogadják a Kaposvárt, aztán a nemzeti együttes selejtezői miatt egyhónapos szünet következik, március 12-én Zalaegerszegre látogatnak. Örül a válogatott meghívónak, a nemzeti együttes utóbbi meccsein nem lépett pályára, a kispadon ült Portóban és Kaposváron, a franciák elleni hazai összecsapáson.

- Jó lett volna pályára lépni, a meccskeretben voltam, de parkettre nem léptem, legközelebb talán szóhoz jutok. Az újabb meghívónak örültem, Vojvoda Dávid, Pongó Marcell és Lukács Norbert társaságában számítanak rám a következő vb-selejtezőkön. Két évig nem voltam válogatott, aztán két esztendeje, 2020. februárjában kaptam meghívót ismét, azóta mindig invitálnak, döntően szóhoz is jutok, hol többet játszom, hol kevesebbet. A válogatottban pályára lépni mindig megtiszteltetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában