Levonták a tanulságokat

2022.01.15. 14:09

Vojvoda Dávid szerint végre csapatként játszottak

Az Alba kosarasai két vereség után nyertek, a Pécset verték pénteken este a Gáz utcai csarnokban. A vezetőedző és a csapatkapitány elégedett.

Horog László

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Forras: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az első negyedet szorosan nyerték, a folytatásban is egyértelműen a házigazda albások elképzelései szerint alakultak a dolgok, félidőben már magabiztosan, 13 ponttal vezettek a házigazdák. Matthias Zollner együttese megszerzett előnyét tovább növelte a folytatásban, a záráshoz közeledve egyoldalúvá vált az összecsapás, a kék-fehérek végül 103-68-as sikert arattak az ezúttal szerény produkcióval jelentkező PVSK-VEOLIA ellen az Alba Regia Sportcsarnokban.     

Vojvoda Dávid, a fehérváriak csapatkapitánya 14/9 ponttal jelentkezett a találkozón.

- A múlt heti teljesítményünk után különösen fontos volt ez a győzelem, átbeszéltük az utóbbi meccseket, levontuk a tanulságokat, tudtuk, más mentalitással kell pályára lépnünk. Jót tesz ez a siker a lelkünknek, amit megérdemelten szereztünk meg, mindenki hozzátette a magáét, végre ismét csapatként játszottunk. Egy kis lépést tettünk előre, a célunk továbbra is a felsőház.

A koronázó városiak vezetőedzője, Matthias Zollner szerint végre olyan volt a hozzáállás, amit mindig elvár aktuális csapatától.

- Köszönjük a szurkolók biztatását, remek hangulatot teremtettek, a csapatomnak pedig gratulálok a teljesítményéhez. Megdolgoztunk a győzelemért. Jól játszottunk, azt a harcosságot láttam az arcokon, amit a korábbi két mérkőzésen, a DEAC és a Nyíregyháza ellen is szerettem volna. Elégedett vagyok a csapat felfogásával és az eredménnyel, ugyanakkor pontosan tudom, csak egy meccset nyertünk, a jövőben is ugyanilyen hozzáállással kell pályára lépnünk. Akkor biztosan jönnek az újabb győzelmek – mondta a német szakvezető.

A pécsiek 1­-es és 2-es poszton bevethető kosarasa, Illés Máté csereként beállva 6 pontig jutott a mérkőzésen. „Gratulálok az Albának, más ritmusban játszottak, mint mi, főként a második félidőben. Az első tíz percben jobban ment nekünk, agresszívabban védekeztünk, azonban a folytatásban nem tudtuk felvenni a ritmust, a házigazdák elléptek és megérdemelten nyertek.”  

Andrija Ciric, a pécsiek szakvezetője szerint az döntött, hogy a második negyedben elvesztették a ritmust, túl sok labdát tékozoltak el.

- Nem kezdtünk rosszul, az első negyed rendben volt. Harcoltunk a labdákért, aztán ahogy múlt az idő, egyre többet hibáztunk. Túl sok labdát adtunk el, a meccs végéhez közeledve elvesztettük a ritmust és a harcosságunkat. Gratulálok az Albának, megérdemelték a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik